OLDALVONAL

Pletykák Szalairól, nyáron klubot vált a magyar focista?

Automatikusan meghosszabbították a szerződését, mégsem biztos, hogy marad Hoffenheimben a magyar válogatott focista.
  • Szerző: sk

„Még három meccs a Bundesligában” – írta ki közösségi oldalára Szalai Ádám három fordulóval a német bajnokság zárása előtt. Rajongói aggódva kérdezték, a támadó ugye csak az idei szezonra gondolt… A válogatott játékos egyszer sem reagált.


Szalai szerződése egyébként automatikusan hosszabbodott meg klubjánál. A szezonban összesen 36 tétmeccset játszott, ez pedig újabb egy évet jelentett a 31 éves játékos számára. Információk szerint így sem biztos, hogy marad Hoffenheimben, mégpedig Julian Nagelsmann vezetőedző miatt. A fiatal tréner Szalai kortársa, a csatár bevallása szerint soha senkivel nem értette meg ennyire magát a főnökei közül. Tény, hogy Szalaira óriási hatással volt Nagelsmann, aki azonban távozik a klubtól, az RB Leipzig mestere lesz.


Utódja a holland Alfred Schreuder lesz, aki másodedzőként dolgozott már a német klubnál, így ismerheti Szalait. A szakértők szerint azonban az ő játékrendszerében kevesebb szerep juthat a védekezésben is erős, „verekedős” középcsatárnak. Szalai az idei 36 meccsén hat gólt szerzett, ami nem sok, de emellett rengeteget dolgozott a mezőnyben, ami értékes. Ha ez fontos Schreudernek, akkor a maradhat a magyar, ha nem, akkor elengedhetik. Érdeklődőben nincs hiány, a Bundesligában osztályozón a kiesés elől menekülő Stuttgart és a török Galatasaray már a télen vitte volna Ádámot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?