OLDALVONAL

Platini javaslata: Európa bojkottálja a foci vébét!!

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságon bosszúból nem lesznek európai csapatok? Platinivel az élen többen javasolják, hogy az UEFA így tiltakozzon Blatter újraválasztása ellen. KItört a teljes őrület!
  • Szerző: Ripost

Beláthatatlan következményei lehetnek annak, hogy Sepp Blattert újabb négy évre megválasztották a FIFA elnökének. Michel Platini például kilátásba helyezte, hogy az európai válogatottak nem vesznek majd részt a FIFA által szervezett tornákon. Az UEFA elnökéhez csatlakozott az Angol Labdarúgó Szövetség feje, Greg Dyke is, aki azt javasolta, hogy az európai csapatok bojkottálják a 2018-as világbajnokságot.

Ha Európa beváltja a fenyegetést, azzal kinyírhatja a világ egyik legnépszerűbb sportrendezvényét.

A labdarúgó-világbajnokságról hiányozhat az a kontinens, ahol anno megálmodták a viadalt. Olyan futball nagyhatalmak, mint Olaszország, Németország, Spanyolország, Franciaország és Anglia nélkül akkorát csökkenne a vb ázsiója, hogy megrendezni sem lenne értelme.

Nívótlan lenne a vb

A tavalyi, brazíliai világbajnokság 32-es mezőnyéből 13 európai válogatott volt. Ha az öreg földrész kész tények elé állítaná a FIFA-t, és valóban bojkottálná a következő vb-t, akkor Blatterék kénytelenek lennének a többi kontinens válogatottjaival pótolni a hiányzókat.

Olyan csapatok juthatnának ki a világbajnokságra, amelyeknek normál esetben esélyük sem lenne a szereplésre. Hatalmasat zuhanna a színvonal, csökkenne a nézettség, és minden bizonnyal jókora veszteséget könyvelne el a házigazda, hiszen a legnagyobb szponzorok távol maradnának.

Ha Európa Platini mellé áll, akkor a labdarúgás történetének legkeményebb hidegháborúja következhet. Úgy tűnik, semmi sem drága ahhoz, hogy megbuktassák Blattert.

És ezeket olvastad már?