OLDALVONAL

Német válogatott sztárral erősíthet a magyar fociklub

Rocchi után jöhet az Eb-ezüstérmes? Kamunak tûnhet, de a magyar csapat megerősítette a hírt.
  • Szerző: vav

Az olasz Tommaso Rocchi után újra egy világszerte ismert labdarúgóval tárgyal a Haladás. Az NB I-es klub megerősítette a hivatalos honlapján: napirenden van a Stuttgartot, a Schalkét és a Dinamo Moszkvát is megjárt Kevin Kuranyi szerződtetése.

Az 52 német válogatottsága során 19 gólos, Európa-bajnoki ezüstérmes csatárt a menedzsere beajánlotta a Halinak. További részleteket ugyanakkor egyelőre nem árul el Tóth Miklós ügyvezető igazgató.

A 34 éves Kuranyi legutóbb Szalai Ádám klubjánál, a Hoffenheimnél játszott, de nyár óta "munkanélküli". Vagyis szabadon igazolható, csak vele kell megegyezni.

A Transfermarkt 750 ezer euróra (235 millió forint) becsüli az értékét, de pályafutása csúcsán volt 12 millió euró (3,7 milliárd forint) is. A játékosnak az észak-amerikai profiligából (MLS) is van ajánlata.

Habár Kuranyi panamai anyától Brazíliában született, de magyar vér is csörgedezik az ereiben. Apai nagyapja, Kurányi Kálmán a Vas megyei Vönöckön élt, míg a második világháború idején Stuttgartba nem menekült. A magyarul nem beszélő sztár rokonságából máig többen a Szombathely és Pápa közötti faluban laknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?