OLDALVONAL

Nehéz időszakon vannak túl az Olaszországból hazatért vízilabdázók, ezt mondták

Az egri vízilabdázókat kizárták az uszodából, pedig nem voltak fertőzésveszélyesek.
  • Szerző: Ripost

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, a ZF-Eger elnöke szerint a koronavírus miatt kialakult hisztéria áldozatai. A városi uszodából kizárták őket, és bajnoki meccset sem játszhatnak, mert Észak-Olaszországban szerepeltek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az Eger férfi együttesét az a veszély fenyegette, hogy a Brescia elleni Eurokupa-elődöntőjének visszavágóját 5-0-s különbséggel riválisa javára írják, mert uszoda híján nem tud kiállni. Így a magyarok játék nélkül maradtak volna le a fináléról, mert az első meccset az olaszok nyerték (6-3).

„Nehéz hetünk volt, mert Bresciából visszatérve kizártak minket az egri uszodából, mond­ván, fertőzésveszélyesek vagyunk, noha a Nemzeti Népegészségügyi Központ főigazgatója a megvizsgálásunk után kijelentette, nem jelentünk nagy kockázatot” – árulta el Szécsi Zoltán klubelnök a Borsnak. „Ezek után a hétközi, Honvéd elleni bajnokinkat is elhalasztották, és mivel az uszodánk továbbra is zárva, úgy tűnt, az olaszokkal sem tudjuk lejátszani a visszavágót. Más helyszín nem jött szóba, hiszen a pánikhangulat miatt máshol sem láttak volna minket szívesen” – tette hozzá.

Tegnap azonban az Eger szem­pontjából jól alakultak a dolgok, az európai szövetség ugyanis bejelentette, hogy elhalasztják az összecsapást, csakúgy, mint a jövő keddre kiírt FTC–Pro Recco BL-csoportmeccset is.

„A LEN hozzájárult, hogy a visszavágónak közösen egy új időpontot találjunk. Jövő keddig egyeztethetünk az olaszokkal, az biztos, hogy az egri Bitskey Aladár-uszodában fogadjuk majd őket. Jelenleg a csapat csak szárazföldi edzéseket végez, minden játékosunk panaszmentes, de a biztonság kedvéért naponta kétszer mérjük a lázukat” – tette hozzá Szécsi.

És ezeket olvastad már?