OLDALVONAL

Nagyobb a baj, mint sejtettük: sokkoló veszteséget okozott a világjárvány

Már eddig is ezermilliárdokba került a koronavírus terjedése a labdarúgásnak. És hol van még a vége?
  • Szerző: Ripost

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerint 14 milliárd dollárjába (4230 milliárd forint) került a klubfutballnak a koronavírus-járvány, ami az összértékének az egyharmadát teszi ki – jelentette az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illsztráció
Fotó: Pixabay

Olli Rehn, a FIFA világjárvány okozta nehézségek leküzdésére alakított bizottságának vezetője úgy vélte, hogy ez a 14 milliárd dollár ráadásul a jelenlegi menetrendre érvényes, amikor is a futball lassanként kezd visszatérni a három hónapos teljes leállást követően, de a helyzet rosszabbá válhat, amennyiben a pandémia ezt nem teszi lehetővé.

„A labdarúgásra rendkívül nagy ütést mért a koronavírus-járvány. Rengeteg zűrzavart váltott ki különböző szinteken, melynek következményeként néhány profi klub nagyon komoly nehézségekkel küzd. De nagyon aggódom az akadémiák és az alacsonyabb osztályú klubok miatt is”

- fogalmazott a finn gazdasági szakember.

Rehn szerint a legnagyobb csapást Dél-Amerika labdarúgására mérte a világjárvány, de Afrikában és Ázsiában is rendkívül súlyos veszteségeket okozott. Utóbbi két földrészen reális veszélynek nevezte, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit romba dönti ez a visszaesés.

A FIFA 1,5 milliárd dollárral (450 milliárd forint) támogatja, hogy a tagszövetségek leküzdjék a pandémia okozta nehézségeket, Rehn beszámolója szerint a 211 nemzeti szövetségből eddig 150 igényelt pénzt az alapból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?