OLDALVONAL

Nagy fordulatot vehet az úszóbotrány

Évi rendes közgyûlést tartanak az úszószövetségben, de akár izgalmas is lehet. A tét Gyárfás Tamás elnöki posztja.
  • Szerző: vav

Bizalmi szavazást indítványoz Gyárfás Tamás elnöki pozíciójáról Orendi Mihály. A Magyar Úszó Szövetség ellenőrző testületének nemrég (még a Kiss László-ügy kirobbanása előtt) lemondott elnöke elmondta: helyesnek tartaná, ha a sportág nehézségei miatt Gyárfás megerősítést kérne a vasárnapi évi rendes közgyűlés tagságától. Ez akár vezetőváltást, fordulatot is hozhatna az úszóknál, de...

"A vonatkozó javaslatot én tettem meg, mert fontosnak tartom, hogy Gyárfás Tamás, akit személy szerint a legjobb magyar sportági elnöknek tartok, aki hatalmas eredményeket mutatott fel a magyar úszás érdekében és közbizalomnak örvend, a jövőben végre nyugalomban, zavartalanul folytathassa szerintem nélkülözhetetlen munkáját."

- idézte a távirati iroda Orendit, aki hozzátette: biztos benne, hogy

most is óriási fölénnyel fog bizalmat szavazni neki a közgyűlés.

Gyárfás Tamás tavaly öt évre kapott ismét bizalmat a tagságtól, 122-1-es szavazati aránnyal választottak meg újra elnöknek. Azóta azonban bajszot akasztott az úszószövetséggel elégedetlen Hosszú Katinka, majd Kiss László szövetségi kapitány lemondásáig fajult a privatkopo.hu internetes portálon fölmelegített, 1961-es nemi erőszak-botrány.

Titkos vagy nyílt szavazás?

Korábban a %% is pedzegette, hogy olimpiai bajnokunktól, Szabó Joe-tól Deutsch Tamás politikus-sportvezetőig, sokak szerint Gyárfás ellen irányulnak az ügyek. A bizalmi szavazással kapcsolatban csak az a kérdés, hogy a tagok titkosan szavazhatnak-e, vagy nyíltan kénytelenek letenni a voksukat valaki mellett, illetve ellen.