OLDALVONAL

Meglepő titokra derült fény: ez köti össze Marco Rossit és Balotellit

Olasz szövetségi kapitányunk kisgyerekkora óta jól ismeri a fenegyereket. Super Mario első edzője lehetett volna, de...
  • Szerző: vav

A magyar futball helyzetén, a nagy jövő előtt álló Szoboszlai Dominikon és saját edzői pályafutásán kívül egy eddig ismeretlen érdekességről is beszélt Marco Rossi egy olasz műsorban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossi
Fotó: mlsz.hu

Labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitánya elárulta: gyerekkora óta jól ismeri Mario Balotellit, sőt csak a szabályokon múlt, hogy nem ő lett a világraszóló tehetség első felnőttcsapatbeli edzője.

Finalmente torno nella MIA CITTÀ, Brescia ci sono @brescia_calcio #finallyMario #homecoming

„Nyolcéves kora óta ismerem Mariót; mielőtt a családdal Pozzuoliba költöztünk, ott dolgoztam, ahol ő felnőtt. Amikor a Lumezzane első csapatának edzője voltam, az utánpótlásban játszott, és már tizenöt évesen is kitűnt a nagyszerű fizikai és technikai képességeivel. Be akartam tenni a felnőttek közé, de a kora miatt nem tehettem. Állandóan kritizálják, de én tudom, hogy nagy szíve van és remek srác. Talán vannak rossz pillanatai, de ha helyes irányba terelik, a lehető legtöbbre képes. Mancini már megmutatta, hogy tud vele bánni”

- utalt Rossi hajdani Sampdoria-beli csapattársára, Roberto Mancinire, aki két éve az olasz válogatott szakvezetőjeként dolgozik.

Edzőként Rossi első klubja volt a harmadosztályú Lumezzane, ahol a 2006-os távozása után pár héttel mutatkozott be a profik között Balotelli. Azóta már 36-szoros válogatott, Eb-ezüstérmes, BL-győztes, angol és olasz bajnok, aki a Brescia előtt megjárta többek között az Internazionalét, a Manchester Cityt, az AC Milant és a Liverpoolt is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?