OLDALVONAL

Marco Rossi nagy bejelentést tett a jövőjéről a londoni bravúr után

Tudja, hogy sokan már kirúgták volna. Eldőlt, mikor derül ki a sorsa. Olasz kapitányunk most túljárt angol kollégája eszén, ezt Southgate is elismerte.
  • Szerző: Ripost

Megtörtént, amiben tán csak olasz szövetségi kapitányunk és tartalékos csapatának tagjai hittek: a favorit Anglia vendégeként, a Wembley-stadionban állt föl a padlóról. Nemzeti tizenegyünk az Aranycsapat 1953-as 6:3-as diadala óta először nem kapott ki itt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A labda Southgate-nél, de az 1-1-gyel ezt a meccsüket Rossi (balra) nyerte

A labda Southgate-nél, de az 1-1-gyel ezt a meccsüket Rossi (balra) nyerte
Fotó: AFP

A teljesen megérdemelt 1-1 után Marco Rossi a szerencsének és a maradék játékosai hozzáállásának tulajdonította a bravúrpontot, de érintette az utóbbi hetekben sokak szerint kérdésessé vált jövőjét is.

„Sokan azt mondják, évekig csak szerencsés voltam, úgyhogy maradjunk ennél: ma is volt szerencsénk volt a játékvezetővel, mert lássuk be, a büntetőnk igazából nem volt az. De ezt az eredményt még az Európa-bajnokságon játszott meccseinkhez sem lehet hasonlítani, hiszen az ott játszó futballistáink közül most nagyon sokan hiányoztak. A magyar válogatott nem az angol, mi nem cserélhetünk le gond nélkül öt fontos játékost. Ezek tudatában, őszintén szólva én sem számítottam ilyen eredményre a találkozó előtt”

- mondta Rossi az M4 Sport közvetítésében.

„Biztos sokkal bátrabban játszottunk ma este, mint legutóbb az albánok ellen. Azt már többször visszanéztem, és a támadóharmadban nem tudtuk megoldani azt az egyszerű feladatot, hogy áttörjük a védelmüket. Most tényleg más volt a helyzet, a srácok is máshogy álltak hozzá. Mindig igyekeznek a legtöbbet nyújtani, de előfordul, hogy ez működik, máskor meg nem. Utóbbi esetben mindig kirúgnák az edzőt, és sorjáznak a kérdések: mi lesz, ha...? San Marino és a lengyelek elleni mérkőzések után, november végén lesz egy megbeszélésünk a szövetség illetékeseivel a jövőről. Annyit mondhatok, hogy számíthatok a megbecsülésükre, én pedig nagyra értékelem az elnök úr és az igazgatótanács tagjainak bizalmát”

Angol kollégája, Gareth Southgate elismerte: nem játszottak olyan jól, mint budapesti győzelmük alkalmával („Mintha meg lettünk volna szeppenve”), és nagy nehézséget okozott nekik a Rossi-féle 3-4-3-as magyar hadrend.

A londoni bravúrral is a negyedik helyen maradt magyar válogatott legközelebb, november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?