OLDALVONAL

Közeleg a klubváltás: Dzsudzsák még nyaral, eddigi csapata már edz

Válogatottsági csúcstartónk szabadon tárgyalhat az érdeklődő klubokkal. Rövidesen döntenie kell: vészesen közeledik a Rossi-csapat őszi erőltetett menete.
  • Szerző: vav

Miután a világjárvány miatt törölték a bajnokság folytatását, egy hete lejárt Dzsudzsák Balázs februárban kötött megállapodása az arab emírségekbeli Al-Ainnál. A 33 éves szélső így immár szabadon igazolható labdarúgóként tárgyalhat az érdeklődőkkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Legutóbbi edzője, Pedro Emanuel néhány hete már jelezte a klub honlapján, hogy a továbbiakban nem tart igényt Balázs szolgálataira, ennek megfelelően a vezetők nem is éltek a tavaszi szezon utáni kétéves szerződéshosszabbítási opcióval. Hogy valóban nincs visszaút, jelzi: az Al-Ain játékosai hétfőn orvosi vizsgálatokkal kezdték a felkészülést.

Eközben Dzsudzsák a közösségi oldalának tanúsága szerint a görög turistaparadicsomban, Mikonosz szigetén nyaral jóbarátjával, a ferencvárosi Varga Rolanddal.

Habár 108-szoros válogatottunk a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet miatt már május elején hazatért, és az utóbbi heteket leginkább a balatoni nyaralójában és magyar focimeccseken töltötte, a klubváltása ténye csak nemrég dőlt el véglegesen. Így nem csoda, hogy egyelőre az útkeresés fázisánál tart menedzserével, a Stars&Friends Hungary játékosügynökséget vezető Vörösbaranyi Józseffel.

Egy biztos: az utóbbi években a magyar válogatottat első számú csapataként kezelő focista jövőjének mielőbb rendeződnie kell, hogy – akár 12,5 év után Magyarországra visszatérve, akár továbbra is idegenlégiósként – rendszeresen játszva, jó formában segíthesse a közelgő nagy menetelésre készülő nemzeti tizenegyet. Az Európa-bajnoki pótselejtezők, illetve a Nemzetek Ligája új szezonja jelentette hét vagy nyolc őszi meccsen nem csak a szokásosnál bővebb keretre, de a csapatkapitány rutinjára is nagy szüksége lehet majd Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Vörösbaranyi lapunk megkeresésére türelmet kért, egyelőre nem kívánta kommentálni a Dzsudzsák jövőjével kapcsolatos találgatásokat. Ugyanakkor nem nehéz kitalálni, hogy a színfalak mögött már gőzerővel folynak a tárgyalások a lehetséges célállomásokról.

Válogatottsági rekorderünk eddigi klubjai

2004-2008: Debreceni VSC
2008-2011: PSV Eindhoven (holland)
2011 ősz: Anzsi Mahacskala (orosz)
2012-2015: Dinamo Moszkva (orosz)
2015-2016: Bursaspor (török)
2016-2018: al-Vahda (arab emírségekbeli)
2018-2020: Ittihad Kalba (arab emírségekbeli)
2020 tavasz: al-Ajn (arab emírségekbeli)
2020 ősztől: ?

 

És ezeket olvastad már?