KIAJOBB

Rossi beszólt Dzsudzsáknak: „Hozhatott volna jobb döntéseket”

Korábban már a válogatott csapatkapitánya is elismerte: Oroszországgal rontotta el a karrierjét. Szoboszlainak most okosabban kell döntenie.
  • Szerző: vav

Szoboszlai Dominik kilátásairól nagyon elismerően, Dzsudzsák Balázsról annál kritikusabban nyilatkozott Marco Rossi az olasz TuttoMercatoWeb-rádiónak. Szövetségi kapitányunk a 19 éves középpályással kapcsolatban kiemelte: sokra hivatott, nagyon rövid időn belül óriási fejlődés előtt áll – ha a küszöbön álló átigazolását illetően jó döntést hoz a jövőjével kapcsolatban. Erre a beszélgetőtárs felvetette: vajon hibás döntéseket hozott-e a karrierje során a magyar foci előző nagy tehetsége, Dzsudzsák Balázs?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Idén már harmincnégy éves lesz, de egy évtizeddel ezelőtt, miután elhagyta Debrecent, hozhatott volna bátrabb döntéseket. Egy időben inkább Oroszországot preferálta, talán az anyagi nyugalom miatt, ahelyett, hogy kipróbálja magát magasabb szinten. A PSV-nél remekül teljesített, onnan általában rövid út vezethet Angliába. Akkor talán még jobbakat is hallhattunk volna róla”

- mondta Rossi.

Dzsudzsák (kék Dinamo Moszkva-mezben) is tudja: a PSV után nem Oroszország felé kellett volna vennie az irányt
Fotó: AFP

Dzsudzsák a vissza-visszatérő kritikára korábban gyakran elutasítóan reagált, de a 2016-os Európa-bajnokság után a Class FM-nek bevallotta:

„Valószínűleg a PSV-ből való távozást rontottuk el, ez az oka főként, hogy nem lettem később egy igazán nagy klub játékosa. Ha akkor nem Oroszország mellett döntünk, akkor most nem Abu-Dzabiban játszanék. Ott volt a fordulópont, utána már óriásit kellett volna alkotnom, hogy visszakerülhessek egy topligába. De felvállalom azt is, hogy ez a szakma véges valahol, nekem pedig fontos az, hogy miként zárom a karrieremet, milyen mutatóval. Nekem igenis fontos, hogy él majd a családom, hogyan fogok én élni, miután vége”

- mondta a 2016-ban az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt Dzsudzsák, akinek a szavaival tehát egybecsengenek Rossi most kifejtett gondolatai.

És ezeket olvastad már?