OLDALVONAL

Komoly döntést hozott Király Gábor fia

Király Gábor 42 esztendősen is alapember a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás együttesében. Édesapjával, Király Ferenccel közösen vezetik a Király Sportegyesületet. A klubhoz szeptemberben csatlakozott a korábbi válogatott kapus fia, Mátyás.
  • Szerző: ST

Király Gábor tele van energiával: hétről-hétre véd az NB I-ben, sportegyesületet vezet, kapusedzéseket tart. Fia, az eddig az Illés Akadémián védő Mátyás pár hete csatlakozott a Király sportegyesülethez.

Az ő akaratának köszönhető a váltás. Úgy neveltem, hogy amit dönt, annak ő viselje a felelősségét. Nekem szülőként mind a pozitív, mind a negatív oldalt meg kellett világítanom

– mondta el %%nak Király a váltásról.

A 14 éves Mátyás külföldön nevelkedett, az 1860 München, az Unterhaching és a Fulham csapatainál.

"Kicsit más a helyzete, mint a Magyarországon nevelkedett fiataloknak, akik kikerülnek külföldre. Õ ott kapta meg az alapokat, és miután hazajött, itthon fejleszti tovább a képességeit. Ez is az ő döntése volt, és mint mindig, ismét jól döntött"

– folytatta Király.

A fia karrierje jó úton halad, azonban Király Gábor még nem tudja, mit hoz a jövő a saját pályafutását illetően, hiszen a szezon végén lejár a szerződése a Haladásnál. A szombathelyi klub jelenleg az utolsó helyen áll az NB I-ben. Az MTK elleni 2-1-es vereség alkalmával pedig Királyt is kikezdték a Hali-szurkolók.

Találkoztam már ilyen helyzettel, igazából a szurkoló elégedetlen a szituációval, ahogy a játékosok is. Normális reakció volt mindenkitől, de hát ilyen a sport, menni kell tovább

- mondta el Király.

A Haladás szerdán jelentette be, hogy Horváth Ferenc lesz a klub új vezetőedzője. A Balmazújvárostól érkező tréner a szezon végéig írt alá.

A Haladás szombaton a Paksot fogadja az NB I-ben. Egy esetleges győzelem pedig nagy lökést adhatna Király Gáboréknak.

És ezeket olvastad már?