OLDALVONAL

Így dőzsöl Dárdai Pál a Balatonnál

Szalai Ádámtól a világsztárokig, a futballvilág krémje Ibizán, Dubajban vagy éppen a Maldív-szigeteken nyaral. A Hertha edzője sokkal kevesebbel is beéri.
  • Szerző: vav

Dárdai Pál a nyári vakáción sem vevő a luxusra. Ibiza helyett Siófok, luxusjacht helyett csónak, többezres tömegben átmulatott bulik helyett kártyaparti a barátokkal: a Hertha edzője számára ez a pihenés. Megfűszerezve finom ételekkel és italokkal, esetenként még egy-egy szivarral is.

Miközben a magyar és külföldi labdarúgók, edzők tömegesen a spanyol üdülőszigeten kapcsolódnak ki, korábbi szövetségi kapitányunk inkább a nyugalmat választotta.

Nem nézek tévét, nem hallgatok rádiót, nem figyelem az internetet, és csak vészhelyzetben telefonálok.

Ha fontos, Michael Preetz menedzser ír egy SMS-t, és akkor visszahívom. Szükségem van erre az időszakra, hogy feltöltsem az akkuimat. Nem hiányzik a labdarúgás szaga, a tóparti levegő sem rossz ám"

– mondta a Bildnek a Balaton partján töltött nyári szünetéről Dárdai, aki nem csak fizikai értelemben, gondolatban is messze eltávolodik a focitól.

Érzése szerint egyelőre hetven százalékig töltődött fel, de mire két hét múlva visszamegy Berlinbe, újra tettre kész lesz, akár egy versenyló. A balatoni házukban édesapjával, idősb Dárdai Pállal laknak, és hétvégenként meglátogatja őket három fiukkal a felesége, Mónika.

"Reggelente mindig biciklivel megyek a pékhez, később a kis hajómmal horgászni indulok a tóra. A gyerekek bosszúságára eddig még semmit nem fogtam.

Esténként jönnek a barátok, eszünk, bort iszunk, kártyázunk és beszélgetünk bármiről, csak a futballról nem. Az tilos

– mesélte Dárdai Pál.

"Nekem kevés kell, hogy boldog legyek. Nem kell villa, se előkelő társaság, se csillogás, csak hogy körülöttem legyenek a szeretteim, és némi kényeztetés a testnek és léleknek. Úgy élek itt, mint egy boldog paraszt. Egész nap mezítláb szaladgálok, élvezem a tájat, bámulom a vizet, ücsörgök vagy a kertben dolgozom órákig. Számomra ez a színtiszta kikapcsolódás"

- zárta a mondandóját korábbi szövetségi kapitányunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?