OLDALVONAL

Felébredt a kómából, és rögtön a Juventusról érdeklődött a fiú

Csodával határos módon maradt életben egy 14 éves srác, aki 42 percet töltött a víz alatt. Miután felébredt a kómából, fura kérdése volt.
  • Szerző: Ripost

Egy 14 éves milánói kisfiú még áprilisban beugrott egy hídról a Naviglio-csatornába, ám elnyelte őt a közel két méteres víz. Barátai riasztották a mentőket és a búvárokat, akiknek 42 percbe telt megtalálni és kiemelni őt a vízből. Michaelnek leállt a szíve, defibrillátorral újraélesztették, kórházba szállították, majd közel egy hónapot lélegeztetőgépen töltöttszámolt be az esetről az Independent.

Keringési problémák miatt a jobb lábát térd alatt amputálni kellett, ám életben maradt. Négy héttel a baleset után Michael magához tért a kómából, és az első mondatával jókora meglepetést okozott. Kedvenc csapata után érdeklődött. Azt kérdezte:

A Juventus továbbjutott a Bajnokok Ligájában?

Kezelője, Alberto Zangrillo - aki az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi személyes orvosa - a kisfiú ébredése után azt mondta, karrierje során soha nem érzett még ennél nagyobb elégedettséget. Úgy vélte, a hideg víz miatt maradt életben a fiúcska, mert az lelassította a fontos életfunkciókat.

Nem szenvedett agykárosodást, emlékezett rá, mi történt a baleset előtt, sőt, az ébredése másnapján egy mojitót kért tőlem. Remek srác, elképesztő intelligenciával és remek humorral megáldva.

Szombaton a Juventus a Barcelonával találkozik a Bajnokok Ligája döntőjében. A kisfiú biztosan nézni fogja!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?