OLDALVONAL

Ezzel szédítették meg válogatott focistánkat az olajsejkek

Jócskán emelte volna a gázsiját az amerikai klubja is, de ezzel nem versenyezhetett. Többszörös fizetést kap Katarban.
  • Szerző: vav

Habár Bernd Storck megvédte a válogatott csatár döntését, a katari Al-Garafához igazolt Németh Krisztián a közösségi oldalán továbbra is kap hideget-meleget a szurkolóktól. De vajon mennyi pénzt kap az új klubjától?

Nyilvánvaló, hogy a fizetése áll a szakmailag nehezen megindokolható lépése mögött. Korábban a %% is jelezte: az amerikai bajnokságban hiába remekelt – 10 gól (közte az év legszebb találatának választott szólógól), 6 gólpassz, jó játék, kupagyőzelemig vezetett csapat –, a hasonlóan teljesítő, nagynevű sztárok gázsijának csak a töredékét kapta a Sporting Kansas Citytől.

A kiszivárogtatott információk szerint az évi 250 ezer dolláros (mintegy 73 millió forint) fizetését akár a kétszeresére is feltornászhatta volna idén, de az sem versenyezhetett volna a dúsgazdag katariak ajánlatával. A Blikk információja szerint ez utóbbi évi 1,5 millió dollár (körülbelül 438 millió forint), azaz Németh a tavalyi pénze hatszorosáért focizhat az emírségben. Méghozzá a klub bejelentése szerint másfél évig, 2017 nyaráig.

Az már csak hab a tortán, hogy áprilisban (az 50 fokot hozó nyár beköszöntével) véget ér a katari bajnokság, így a játékos zavartalanul készülhet majd az Európa-bajnokságra a válogatottal.