OLDALVONAL

Érvénytelenítette a gólt a görög játékvezető, durva, ami utána következett

A szurkolók bosszúból a játékvezető házára támadtak, két gyermekét is halálra rémítve ezzel.
  • Szerző: Ripost

Megtámadták annak a játékvezetőnek az athéni otthonát, aki a görög Volosz-Olimpiakosz labdarúgó-mérkőzésen a videobíró-technológiát (VAR) irányította.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.

A vasárnapi bajnoki meccs gól nélküli döntetlennel ért véget, noha az Olimpiakosz a második félidőben betalált, de a gólt a videobírós segítség igénybe vétele után a játékvezető érvénytelenítette.

A rendőrség beszámolója szerint hétfőn a támadók betörték az ablakot, majd petárdát dobtak a VAR-játékvezető otthonába. Az esetben senki nem sérült meg, de a játékvezető és két kiskorú gyermeke komoly megrázkódtatásként élte meg a támadást.

A Görög Labdarúgó Szövetség elítélte az incidenst. A szervezet közleménye szerint a „gengszterek maffiastílusú támadásának célja a játékvezetők megfélemlítése volt”.

Panagiotisz Varuhasz, a játékvezetők szervezetének vezetője elmondta: számítani lehetett rá, hogy egyszer bekövetkezik, ami hétfőn történt, mert már többször jelezték, hogy rendőri védelemre van szükségük, de figyelmen kívül hagyták a kérésüket.

„Hatékonyabb védelemre van szükség, különben a rangadókra egyszerűen nem fogunk játékvezetőket találni” – közölte.

A görög élvonalat évtizedek óta lelátói erőszak, utcai összecsapások, és játékvezetőkkel szembeni atrocitások jellemzik. A szövetség tavaly külföldi bírókat alkalmazott és bevezette a VAR-t.

Az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz élesen bírálta a döntést, amivel vasárnap megfosztották csapatát a szerinte szabályos góltól, és hozzátette, a közelmúltbeli reformokkal sem sikerült elősegíteni a játékvezetők elfogulatlan döntéshozatalát. Csapata 16 forduló után a tabella második helyén áll.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?