OLDALVONAL

Egy ország izgul, Szoboszlai játszhat-e Izland ellen – rákérdeztünk

Két hét múlva Eb-pótselejtező a Puskás Arénában az izlandiak ellen! Ki-ki meccs, vele vagy nélküle?
  • Szerző: vav

Az októberi mérkőzéseket Szoboszlai Dominik és más hiányzók nélkül is sikerrel zárta a magyar labdarúgó-válogatott. Most, hogy közeleg a részben budapesti Európa-bajnoki szereplésről döntő ki-ki meccs, felmerül a kérdés: az Izland elleni pótselejtezőn ott lehet-e a Bajnokok Ligájában is remekelő középpályás?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik
Fotó: MTI

Október elején azért nem utazhatott haza – aztán a csapattal együtt Szófiába (3-1 ide), Belgrádba (1-0) majd Moszkvába (0-0) –, mert több megbetegedés miatt a Salzburg teljes kerete „buborékba” kényszerült. Középpályásunk akkor az osztrák hatósági szabályok miatt csak a helyi edzésekre és a meccsekre hagyhatta el a lakhelyét; bevásárolni se mehetett, nemhogy külföldre. Most szerencsére más a helyzet, hiszen a salzburgiaknál jelenleg mindenki egészséges.

„A férfi A-válogatott keretét november másodikán hirdeti ki Marco Rossi. Eddig egy klubtól sem kaptunk tájékoztatást arról, hogy ne engednék el játékosaikat válogatott-meghívó esetén”

– tájékoztatta a ot a válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő.

A válogatott novemberi meccsei

November 12., csütörtök, 20.45:

Magyarország–Izland (Eb-pótselejtező, döntő)

November 15., vasárnap, 20.45:

Magyarország–Szerbia (Nemzetek Ligája)

November 18., szerda, 20.45:

Magyarország–Oroszország (Nemzetek Ligája)

Mindhárom mérkőzést a Puskás Arénában rendezik. A bérlet- majd jegyárusítás holnap kezdődik, elsőként az MLSZ Szurkolói Klub tagjai számára.

 

A koronavírus-járvány miatt persze bármikor borulhat minden, de jelen állás szerint tehát számíthatunk Dominikra csütörtökhöz két hétre, Izland ellen, majd Szerbia és Törökország ellen is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?