OLDALVONAL

Dunai hajóbaleset: felajánlást tett a Koreában játszó magyar focista

A Dél-Koreában légióskodó Novothny Soma először a kapusedzőtől értesült arról, hogy mi történt Budapesten.
  • Szerző: ST

A Puszanban játszó Novothny Soma a napokban szerezte meg negyedik gólját a dél-koreai másodosztályban, amelyet a dunai hajóbaleset áldozatainak emlékére ajánlott. A 24 éves csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, sokkolták a Budapestről érkező hírek.

Az időeltolódás miatt csak másnap hallottam róla, és mint mindenkit, engem is sokkoltak a hírek.

Egy áldozat is sok, itt pedig húsz felett van a számuk. Általában a reggeli kávém mellett átfutom a magyarországi híreket, ám aznap ez valamiért kimaradt. Először a kapusedzőnk kérdezte, mit tudok, hirtelen azt sem tudtam, miről beszél, majd egyből felmentem a híroldalakra, és akkor láttam, mi történt. Dél-Koreában azóta is vezető hír a szerencsétlenség, a játékosok is emlegetik, az egész országot megrendítette a tragédia. Úgy éreztem, tartozom annyival a koreaiaknak, hogy az áldozatoknak ajánlom a gólomat, ez az egyetlen, amivel valahogy viszonozni tudom a kedvességüket és hogy gyorsan befogadtak”

– mondta el a Nemzeti Sportnak Novothny Soma.

A legfrissebb hírek szerint várhatóan egy-két nap kell még ahhoz, hogy a Duna vízszintje apadjon és felszínre hozhassák az elsüllyedt Hableány nevű hajót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?