OLDALVONAL

Döntött az MLSZ: Lemondtunk a vébéről?

Bernd Storck az NB I legjobbjai helyett fiatalokat és másodosztályú játékosokat próbál ki. Cél a hosszú távú építkezés és a klubok európai helytállása.
  • Szerző: vav

Egyértelművé tette az MLSZ, hogy a már-már kilátástalan világbajnoki selejtezőknél immár fontosabb hosszú távon gondolkodni. Vagyis készülni a következő Eb-kvalifikációra, és egy füst alatt segíteni a magyar klubcsapatok nemzetközi helytállását is.

Bernd Storck szövetségi kapitány az Andorra elleni vb-selejtezőn, és az Oroszország elleni barátságos meccsen sem számít a kupákban érdekelt játékosokra. Ez a korábbi kerettagok közül 6 vagy akár 10 futballistát is érinthet, elsősorban a Honvédból, a Videotonból, az FTC-ből és a Vasasból. Õk így a bajnokság vége után legalább pár napot rápihenhetnek a júniusban kezdődő nyári felkészülésre és a korai BL- és El-selejtezőkre.

"Szeretném visszaadni a legjobb klubcsapatoknak és edzőiknek azt a támogatást, amit a válogatott kapott tőlük közös felkészülésre a tavalyi Európa-bajnokság, majd a vb-selejtezők előtt.

A bajnokság első öt helyezettjétől nem hívok be senkit

– mondta Storck az M4 Sportnak a júniusi válogatott keretről.

Helyettük fiatalokat, külföldön kevesebbet játszó légiósokat, sőt másodosztályban szereplő játékosokat is kipróbál:

"Jöhetnek a fiatalok. Lehetőséget kaphatnak a keretben olyan légiósok, akik nem játszanak annyit a csapatukban.

Sőt egy-két NB II-es játékos meghívásán is gondolkodom.

Szóval erős keret jöhet össze így is az oroszok és az andorraiak ellen."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?