OLDALVONAL

Felesége szerint Cseh Laci már olimpiai bajnok

Bármit ér is el a klasszis úszó Cseh László ötödik olimpiáján Tokióban, a felesége, Diána értékítélete szerint aranyérmes. Az úszó mától utolsó versenyén úszik a játékokon.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy feledhetetlen pályafutás záró izgalmai következnek, szerdán a 200 vegyes előfutamában csobban vízbe Cseh Laci. Ki izgul jobban: ő vagy ön? – kérdezte a Bors feleségétől, Diánától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Csak drukkról beszélhetek, mert mindketten tudjuk, már azzal elért mindent, hogy versenyez. Amióta elkezdődött az olimpia, hajnali fél háromkor fenn vagyok halászteleki házunkban, tévézek, ugyanis valamennyi magyar sportoló szereplése érdekel.

A férje mai előfutamát együtt nézi a két család?

Még nem tudjuk, de az biztos, jól döntöttem a férjemmel egyetemben arról, hogy ott a helye Tokióban.

Hargitay András, Laci egykori kapitánya azt állította a Borsnak: balszerencsés egyéniség, ugyanis egy másik bolygóról érkezett úszó, az amerikai Michael Phelps négy olimpiai aranyérmet elcsent a férjétől. Ön egyetért ezzel?

Cseh László
Fotó: Koncz György Nemzeti Sport

Így igaz, de sem Laciban, sem bennem nem él emiatt fájdalom. Tudomásul vettük, hogy a férjemnél volt egy jelentősebb klasszis.

Ön mit remél 200 vegyesen?

Helyezésben, időeredményben nem gondolkodom, elvégre Laci már azzal aranyérmes, hogy kiutazott. Ugyanígy vagyok a többi magyar sportemberrel, egy ilyen grandiózus eseményre kijutni olimpiai bajnoki címmel egyenértékű.

Laci mihez kezd, ha végleg felhagy az élsporttal?

Nem tudjuk, mert ez is családi döntés eredménye lesz. Ha akar, pihen négy hónapot, de akár másfél évet is Halászteleken. Elvégre szerzett 4 olimpiai ezüst- és 2 bronzérmet, további két vb- és 14 Eb-címet, ráadásul hosszú ideig a vállán cipelte a teljes magyar úszósportot.

Milyen állapotban van most a 112-szeres magyar bajnok?

Egészséges, és az ellátással is elégedett.

Annál persze finomabbat nem kaphat az olimpiai falu éttermében, mint idehaza öntől!

Az étrendjét mindig a sportpályafutásának rendeltük alá, de Tokió után lesz lehetőség arra, hogy „vétkezzen”, ugyanis két kedvencét, a sztéket és a libamájat kapja tőlem.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?