OLDALVONAL

Bundavád: Elmarad a Fradi meccse a BL-selejtezőben?

Indul az utazás! Indul az utazás? Albániában kezdene a Bajnokok Ligája-főtáblára vágyó FTC, csakhogy...
  • Szerző: vav

A magyar bajnok Ferencváros szerencsésen elkerülte a legerősebb ellenfeleket a nyoni sorsoláson. Thomas Doll csapata a Skenderbeu ellen kezdheti meg a szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Feltéve, hogy a bundázással vádolt albánok egyáltalán pályára léphetnek.

Az európai szövetség (UEFA) ugyanis néhány kétséges kimenetelű hazai és nemzetközi mérkőzés után indított vizsgálata nyomán kizárta a sorozatból a Skenderbeut. Az albán bajnokcsapat fellebbezéséről várhatóan július 5-6. táján dönt a nemzetközi Sportdöntőbíróság. Csak egy héttel azelőtt, hogy a Fradinak idegenben meg kéne kezdenie a BL-selejtezők sorozatát. Nem éppen ideális így készülni...

A faramuci helyzetről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott a klub honlapján:

Amennyiben elmarasztalják az albán klubot, úgy játék nélkül megyünk a harmadik fordulóba.

Összességében egyébként örömteli, hogy elkerültük a papíron erősebb ellenfeleket, ugyanakkor nem megyünk nagy mellénnyel Albániába, hiszen tavaly a Zseljeznicsar ellen is kiderült, hogy nem minden a papírforma. Érdekes nagyon ez a helyzet, hiszen úgy kell felkészülnünk ellenfelünkből, hogy az sem biztos, hogy játszunk egymás ellen. Izgalmas várakozásnak nézünk elébe.”

Az Európa-liga első selejtezőkörében (június 30., július 7.) a Videoton a moldovai Zaria Baltiva, a DVSC a San Marinó-i La Fioritával, míg az MTK a kazah Aktobéval találkozik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?