OLDALVONAL

Nehezítő körülmények, ez vár a Fradira Norvégiában

A Ferencváros ma indult el Norvégiába, ahol szerdán, a Molde vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében. Az előző héten a klub kézilabdázói közül ketten pozitív koronavírus-tesztet adtak az északi országban.
  • Szerző: GG

Csupán két meccsre van a Ferencváros a Bajnokok Ligája főtáblájától. A zöld-fehérek az oda-visszavágós párharcot idegenben kezdik a norvég bajnok Molde ellen. A klub játékosai Budapesten elvégzett, negatív koronavírus-teszttel indultak útnak, azonban Norvégiában a helyi egészségügy azonnal mintát vesz a labdarúgóktól, akik az eredményig nem hagyhatják el a szállodai szobájukat.

A Fradi két meccsre van a BL-főtáblától
Fotó: Nemzeti Sport

A Ferencváros női kézilabdacsapata a múlt héten esett át ezen az eljáráson, hiába utaztak el negatív tesztekkel, Norvégiában két játékos mintája lett pozitív. Emiatt elmaradt a Vipers Kristiansand-FTC mérkőzés, ráadásul a két érintett nem utazhatott haza a többiekkel, elkülönítve, a hotelben várják, hogy visszatérhessenek Budapestre.

„A norvég beutazási szabályok szeptember 12-én nagyon megszigorodtak, ezek értelmében a megérkezésünket követően tíz napot karanténban kellene töltenünk. Természetesen ez számunkra nem lehetséges, ezért hosszas egyeztetést követően külön engedélyt kapva úgy utazhattunk Norvégiába, hogy a szállodába érkezésünket követően a norvég egészségügy azonnal mintát vett a delegációtól, és az eredmények megérkezéséig senki nem hagyhatja el a szállodát, még edzés idejére sem”

– mondta el még a női BL-meccs előtt Bognár László, az FTC kézilabda-szakosztályának vezetője a klub honlapján.

Fotó: fradi.hu

A Ferencváros szerdán, 21 órától lép pályára a Molde stadionjában. A papíron egyébként is esélyesebb magyar bajnok mellett szól a norvég csapat pocsék formája, amely a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített, és már 16 pontos hátrányban van a listavezető Bodö/Glimt mögött.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?