OLDALVONAL

Milliárdok csatája, jön minden idők legdrágább NB I-es meccse

Három pont választja el a labdarúgó NB I tabelláján a listavezető Ferencvárost (két meccsel kevesebbet játszott) és a Mol Fehérvárt. A két élcsapat szombati rangadóján sok milliárdos értékű keretek csapnak össze.
  • Szerző: ST

A Ferencváros kerete már a 25 millió eurós értéket is átlépte az utóbbi időszakban a mértékadó Transfermarktnál, jelenleg pedig 24,23 milliót ér (8,1 milliárd forint).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A címvédő zöld-fehérek ezzel az NB I legértékesebb névsorával rendelkeznek. A Mol Fehérvár játékoskerete Marko Nikolics hazahozatalával már 22,08 millió euróra rúg (7,4 milliárd forint). A két csapat összecsapása ennek megfelelően minden idők legdrágább NB I-es ütközete lesz, korábban még nem fordult elő, hogy ennyire becsüljék a keretüket.

Nikolics (balra) az NB I legértékesebb játékosa
Fotó: MTI

„Egy sikerrel nagy lépést tehetnénk a bajnoki cím felé, döntetlen esetén pedig megőriznénk az előnyünket. Más kimenetel meg sem fordul a fejemben” – mondta el Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása, a klub honlapján.

A két csapatból kerül ki az NB I öt legértékesebb játékosa is, ezt a listát jelenleg az Egyesült Államokból Székesfehérvárra hazatérő Nikolics Nemanja vezeti (3 millió euró, 1,01 milliárd forint), majd a szintén Vidis Loic Nego (2,5 millió euró, 842 millió forint) következik. Ezután két fradista, Somália (2 millió euró, 674 millió forint) és Isael (1,8 millió euró, 606 millió forint) jön a rangsorban, amelyet a fehérvári Ivan Petrjak (1,6 millió euró, 539 millió forint) zár.

Isael a második legértékesebb fradista
Fotó: MTI

A magyar élvonal 15 legdrágább labdarúgója között egy kivétellel (Davide Lanzafame, Honvéd) csak a Ferencváros és a Mol Fehévár játékosai találhatóak.

A Ferencváros-Mol Fehérvár rangadót szombaton, 19.30-től rendezik, a találkozót az M4 Sport közvetíti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?