TÜZELŐÁLLÁS

Messi elindította a lavinát, mélyül a válság Barcelonában

Számos elnökségi tag lemondott Barcelonában, ahol úgy fest, nem nyugszanak a kedélyek.
  • Szerző: Ripost

Az FC Barcelona átszervezte vezetőségét azt követően, hogy pénteken hat igazgatósági tag lemondott posztjáról. A katalán klub kedden közleményben jelezte, hogy az igazgatótanács elfogadta Jordi Moix gazdasági alelnöki kinevezését, míg Pau Vilanova és Oriol Tomas ugyancsak alelnökként a szervezeti ügyekért, illetve a kereskedelmi területért lesz felelős. A vezetőség titkára Marta Plana, kincstárnoka pedig David Bellver.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi (balra) nincs jóban a sportigazgatóval
Fotó: Getty Images

„Javier Bordas felel menedzserként az élvonalbeli labdarúgócsapatért, Xavier Vilajoana pedig a Barca B-ért, az utánpótlás együttesekért és a női futballért” – olvasható a tájékoztatóban, amely kitér arra is, hogy Joan Blade, aki a kosárlabdacsapatokat felügyeli, ezentúl a Barcelona ügyleteinek kontrolljával és átláthatóságával megbízott testületet is vezeti.
A klub négy alelnökéből kettő, Emili Rousaud és Enrique Tombas állt fel pénteken, őket követte az igazgatók közül Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia és Maria Texidor, és lépésükkel együtt mihamarabbi elnökválasztást sürgettek.

Indoklásuk szerint a jelenlegi vezetés nem képes megbirkózni a koronavírus-járvány következtében várható pénzügyi problémákkal, valamint azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy korábbi sajtóhírek szerint Josep Maria Bartomeu elnök egy céget kért fel arra, hogy a közösségi médiában jobb színben tüntesse fel a munkásságát, lehetséges ellenlábasait – beleértve korábbi játékosokat – pedig lejárassa.

A Barcelona a közleményében jelzi, hogy jogi lépéseket tesz Rousauddal szemben azokért az állításokért, amelyekkel „súlyosan rombolta a klub megítélését”.

A csapat legnagyobb sztárja, a hatszoros aranylabdás sztárja, Lionel Messi idén összerúgta a port a sportigazgatóval, Eric Abidallal és Bartomeu elnökkel sincs jóban. A hírek szerint egykori csapattársait, Xavit és Carles Puyolt szeretné a Barca edzői stábjában látni, míg a vezetőségben Jordi Cruyffot. Könnyen lehet, hogy Messi kritikái indították el azt a lavinát, amely teljesen átalakíthatja a Barcelona vezérkarát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?