TÜZELŐÁLLÁS

Magyar rangadóval folytatódik a Bundesliga

Szombaton folytatódik a márciusban félbeszakadt német labdarúgó-bajnokság.
  • Szerző: Ripost

Szombaton a 26. fordulóval folytatódik a Bundesliga, ahol március 11-én szakadtak félbe a küzdelmek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulács Péter szombaton Sallai Rolanddal kerülhet szembe Fotó: Instagram/gulacsi32

A német bajnokság rögtön egy magyar rangadóval nyit. A Sallai Rolanddal felálló, nyolcadik helyezett Freiburg a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, harmadik helyen álló RB Leipzig vendégeként lép pályára 15:30-kor. Sallai Roland M1 aktuális csatornának elmondta, válogatottbeli csapattársaival ilyenkor inkább nem zavarják egymást a mérkőzés előtt.

Sallai hozzátette, klubjánál elsősorban mindig a bennmaradás a legfontosabb cél, de ha jól szerepel a folytatásban a Freiburg, akkor az európai kupaindulásért is harcban lehet.

Az RB Leipzig az élen zárta az őszi idényt, ám azóta a Bayern München és a Dortmund is megelőzte. Gulácsiék öt ponttal szorulnak a bajorok mögé.

A Bundesligában szigorú szabályokat hoztak a járvány miatt. Nem futhatnak be együtt a pályára a csapatok, a térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett. A köpködés tilos. A kispadon maszkban ülhetnek a játékosok, és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól. A vezetőedzők levehetik a maszkot, ha bekiabálnak valamit a pályára, de csak akkor, ha legalább másfél méterre állnak a többiektől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?