OLDALVONAL

Kőkemény szabályok, ez vár a magyar válogatottra az Európa-bajnokságon

Elképesztően szigorú szabályok várnak a magyar válogatottra is a koronavírus-járvány miatt december 3-án induló dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. Hazaküldhetik a játékosokat, ha megszegik az intézkedéseket.
  • Szerző: GG

A női kézilabda Eb-t eredetileg Norvégia és Dánia közösen rendezte volna, de előbbi a járványhelyzet miatt lemondott a házigazda szerepről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez a magyar válogatottat is érintette, hiszen Trondheim helyett így Koldingban játssza a csoportmeccseit. A dánok szigorú protokollt vezettek be, mely alapján a játékosok csak a mérkőzések vagy az edzések miatt hagyhatják el a szállodájukat, aki ezt megszegi, azt azonnal hazaküldik.

A héten kezdte meg a felkészülést az Eb-re a magyar válogatott
Fotó: MKSZ

Emellett rengeteg tesztelés vár a kézilabdázókra, akik eleve úgy utazhatnak el, ha 72 órával az érkezés előtt negatív a tesztjük. A reptéren újabb teszt, amely után a szállodai szobájukba szállítják őket, amit az újabb negatív eredményig nem hagyhatnak el. A torna első napján újabb vizsgálat jön, majd 72 óránként ismétlik ezt.

„A kézilabda-szövetség vállára óriási teher nehezedik most, de a meghatározott szabályok betartása mellett lehetséges egy biztonságos versenyt szervezni. Az egészségügyi hatóságok a torna kezdete előtt további tanácsokat nyújtanak a lebonyolításhoz”

írta hivatalos Facebook-oldalán Joy Mogensen, dán kulturális miniszter.

A csapatok a mérkőzések lefújása után nem mehetnek be az öltözőbe, egyből busszal indulnak vissza a szállásukra. A sajtóval egyáltalán nem találkozhatnak, csak internetes összeköttetés segítségével.

A játékosok, az edzők, a stábtagok, valamint a játékvezetők úgynevezett piros zónában tartózkodnak, ide senki más nem léphet be. A kék zónában a média képviselői és mindenki más foglal helyet, a két szín „képviselői” nem érintkezhetnek egymással.

És ezeket olvastad már?