KIAJOBB

Kiakadt a világsztár sportoló, nem tetszett neki a döntés

LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legnagyobb sztárja szerint felháborító az alapszakasz legértékesebb játékosáról (MVP) döntő szavazás végeredménye.
  • Szerző: GG

A Los Angeles Lakers klasszisa, LeBron James a második helyen végzett a sorozatban másodszor győztes görög Jannisz Antetokunmpo mögött, a 101 szavazó közül mindössze 16-an tették előbbit az első helyre, míg utóbbit 85-en – számolt be róla az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

LeBron James
Fotó: AFP

„Felháborít, hogy 101 szavazó közül csak 16 első helyet kaptam, ez mindennél jobban feldühít. Ugyanakkor nem azt mondom, hogy a győztes nem érdemelte meg az MVP-díjat. Sokszor voltam már második, a bajnokságban és az MVP-szavazáson is”

– mondta a 35 éves James, aki korábban négyszer nyerte el a díjat.

A háromszoros bajnok hozzátette, véleménye szerint a díjról döntő szakemberek „nem túlságosan jól informáltak”, és nem látják jól a játékot.
„Nem fogok itt ülni, és elemezni, milyen kritériumoknak kell megfelelni, hiszen ez évről évre változott, amióta a ligában vagyok. Volt, amikor a legjobb csapat legjobb játékosa, vagy éppen a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkező srác kapta meg... ugyanakkor Jannisznak pokolian jó idénye volt”

- jegyezte meg James.

A szavazáson csak a koronavírus-járvány miatti március 11-i leállást megelőző időszakot vették figyelembe.

Jannisz Antetokunmpo addig 29,6 pontot szerzett átlagosan mérkőzésenként 13,7 lepattanóval és 5,8 gólpasszal, míg Jamesnek 25,7 pontja mellett 7,9 lepattanója és 10,6 gólpassza volt, utóbbi a legjobb volt a ligában. A Milwaukee Bucks ugyanakkor alapszakaszgyőztesként már a Keleti főcsoport elődöntőjében elbukott a Miami Heattel szemben, míg a Lakers vezet a nyugati fináléban a Denver Nuggets-cel szemben.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?