KIAJOBB

Örömódát kért a súlyos beteg Wichmann Tamás

Nem vesztette el a derűjét az Életmű-díjjal kitüntetett, muzikalitásáról is híres kenukirály.
  • Szerző: ripost

Wichmann Tamás életműdíjának átadása volt a Nemzeti Színházban megrendezett 62. M4 Sport-Az Év sportolója gála fénypontja. A muzikalitásáról is ismert legendás kenus – akit sokan kultikus pesti kocsmájából (is) ismernek – a gyilkos kórral küzdve is az Örömódát választotta a bevonuló zenéjének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Török Attila

„A magyar sport egyik olyan személyisége, akit mindig, mindenki szeretett és szeret. (…) Számtalan nagy küzdelme volt a hullámok közt, de a legnagyobbat most vívja. Az egész ország imádkozik és szorít érte. Hat gyermeke és hat unokája van – és tizenötmillió barátja”

– konferálták föl találóan a Magyar Olimpiai Bizottság és a gálát szervező sportújságíró-szövetség életműdíjasát. Ezután álló ováció, szűnni alig akaró vastaps fogadta Wichmannt, aki az Örömóda hangjaira vonult be a színpadra.

 

„A bevonuló zeném, Beethoven Örömódája, amire írtak egy nagyon kedves szöveget. De nem fogom most önöknek elénekelni, nem húzzuk ezzel az időt”

– viccelődött a rákbetegséggel küzdő ünnepelt, aki többek között elmondta: az imádott sportágában válogatott versenyzőként, majd edzőként eltöltött évtizedei során rengeteg szép emléket gyűjtött.

Wichmann az élsportban elért sikerei mellett nemcsak főzőtudományáról (szakácsként végzett és dolgozott is), de a muzikalitásáról is ismert. Egy súlyos gyerekkori balesete után – a kómából ébredve sokáig járógéppel tudott csak menni – évekig tubán játszott, majd a kenus edzőtáborokban és a Kazinczy utcai kocsmájában is gyakran gitározott és énekelt.

És ezeket olvastad már?