OLDALVONAL

Megrendítő vallomás, súlyos betegségéről beszélt a világbajnok magyar sportoló

Wichmann Tamás kenus szervezetében két éve diagnosztizálták a gyilkos kórt, azóta még súlyosabb a helyzet.
  • Szerző: sk

Borzalmas hónapokon van túl Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus. A nemzet sportolója most először beszélt nyíltan súlyos betegségéről. A gyilkos kórt két éve diagnosztizálták, azóta még rosszabb a helyzet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Két évvel ez előtt, ’17 nyarán kezdett fájdogálni a gyomrom, de nem nagyon törődtem vele, majd elmúlik. Aztán csak nem akart. Elballagtam a Honvéd Kórházba, mert mi, sportolók oda tartoztunk. Vért vettek, meg tökölődtek, ültem ott hat hat-hét órát, aztán faképnél hagytam az egészet.”nyilatkozta Wichmann a Borsnak, aki hozzátette, a rák a mostani legkeményebb ellenfele.
„Az orvosok mindent elkövettek, mindenben segítették a terápiám sikerét. Bár az egyre szaporodó rák jelentős előnyhöz jutott. És nem érte be a vastagbéllel, ráment a májra, tüdőre. Ezeket 2017 őszére diagnosztizálták.”


Fotó: MTI

A legendás sportoló évtizedekig dolgozott vendéglátósként, az egyetemisták, főiskolások és idősebbek is körében népszerűbb helyet azonban tavaly bezárta.

„Itthon is mozgolódok, rendezvényeken, élménybeszámolókon, falunapokon megjelenek, ha hívnak – és hívnak! Mindent egybevetve, mostanság már jóval visszafogottabban élek. Sokat pihenek, unokázom. Tavaly felhagytam a vendéglátózással, nyugodtabb életre rendezkedtem be. Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, főleg a korosztályomnak, hogy vegye komolyan a rendszeres szűrővizsgálatokat, amíg nem késő.”

- mondta Wichmann.

És ezeket olvastad már?