KIAJOBB

Elsöprő szeretetcunami, legendánkat ünnepli az egész ország

Az Életmű-díjas kenukirály szavai könnyeket csaltak a szemekbe az Év sportolója gálán. A nagybeteg Wichmann Tamás szavai.
  • Szerző: vav

A magyar sport krémje vett részt – személyesen vagy halaszthatatlan elfoglaltság esetén videoüzenettel – csütörtök este a Nemzeti Színházban megrendezett 62. M4 Sport-Az Év sportolója gálán. Jelenlegi világsztárjaink ide vagy oda, a díjazottak közül kiemelkedett a Magyar Olimpiai Bizottság és a szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége életműdíjasa, Wichmann Tamás. A rákbetegséggel küzdő kilencszeres világbajnok kenus, majd sikeres edző köszöntése volt a nagyszabású gálaest fénypontja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A kiváló sportembert felállva, vastapssal fogadta a publikum.

„Hatvanegy éve ismerkedtem meg szeretett sportágammal, azóta rengeteg emlék ülepedett le bennem. Nagyon sok gyereknek tanítottam meg a lapát helyes kezelését, de odáig jutottunk, hogy elszállt felettem az idő, és már nem foglalkozom vele olyan szinten, mint korábban”

- utalt súlyos rákbetegségére is az MTK 71 éves legendája, miután színpadra lépett a „Holnap, ki tudja, holnap látsz-e még”-kezdetű örökzöld sláger hangjaira.

„Az olimpiára készülő minden egyes sportolónak, edzőnek, vezetőnek nagyon jó egészséget, kitartást, szerencsét kívánok, valamint hazafiságot, amivel minden magyarnak rendelkeznie kell. Nagyon köszönöm azt a szeretetcunamit, amit önöktől most kaptam, hihetetlenül jólesik”

- mondta a kilenc világbajnoki címe mellett háromszoros Európa-bajnok, 37-szeres magyar bajnok Wichmann, aki négy olimpián képviselte a magyar színeket (ezeken két ezüst- és egy bronzérmet nyert).

És ezeket olvastad már?