KIAJOBB

Magyarországra tart a 10 millió eurós csodagyerek

Felkészül Székesfehérvár és Kispest. A futballvilág egyik legnagyobb tehetsége, a 16 éves Moukoko érkezik a magyarországi U21-es Európa-bajnokságra.
  • Szerző: Ripost

Világhírű csodagyerek játszhat a MOL Aréna Sóstó után az új Bozsik Arénában is: az U21-es Európa-bajnokságon szereplő német korosztályos válogatott tagja lesz a még csak 16 éves Youssoufa Moukoko. Németország a magyar-szlovén közös rendezésű tornán előbb március 24-én a magyar csapattal csap össze Székesfehérváron, majd 27-én ugyanott a hollandokkal, harmadik csoportmeccsén pedig 30-án a románokkal az új kispesti Bozsik Arénában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Moukoko (a képen Erling Haaland cseréje) a német U21-es válogatott tagjaként jöhet Magyarországra

Moukoko (a képen Erling Haaland cseréje) a német U21-es válogatott tagjaként jöhet Kispestre
Fotó: Instagram

A Borussia Dortmund fiatal csatárának fejlődésén ámul a futballvilág. Ebben a szezonban szinte minden létező korrekordot megdöntött. Miután a bevetésével ki kellett várni a novemberi 16. születésnapját (ez az alsó korhatár a német focibajnokságban), ő lett minden idők legfiatalabb labdarúgója a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. A nagy tehetség két bajnoki góljával is új csúcsot állított be, és most a legfiatalabb német U21-es válogatott is lehet. A kora alapján még a 2027-es korosztályos Eb-n is játszhat majd.

„Nagyon örülnénk, ha már ebben a korban megtenné az első lépéseit az U21-es korosztályban is”

- jelezte Michael Zorc dortmundi sportigazgató, hogy a BL-negyeddöntőre készülő német sztárklub nem gördít akadályt reménysége beválogatása elé.

A 2004-es korosztály világszerte legértékesebb játékosa – a Transfermarkt 10 millió euróra (3,6 milliárd forint) becsüli – eddig csak az U16-os, majd tavaly, három év szünet után az U20-as német válogatottban szerepelt. A kihagyást azért kérte a Dortmund, mert a zavartalan fejlődése érdekében meg akarták óvni a túl nagy felhajtástól. Rárepült ugyanis a média, miután a három-négy évvel idősebbek között 12 esztendősen rugdosta a gólokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?