KIAJOBB

Kitálalt a teniszsztár: Szodoma és Gomora a női mezőnyben

Andrea Petkovic furcsa hasonlattal élt, amikor Serena WIlliamsékről kérdezték. Ez uralkodik az elitben.
  • Szerző: vav

Sokadik térdműtéte után lábadozik Andrea Petkovic. A hatszoros WTA-tornagyőztes teniszezőnő 32 évesen már aligha tér vissza a világranglista 83. helyéről a top 10-be, de a tokiói olimpiára szeretne kijutni. A női tenisz menőivel kapcsolatban pedig furcsa hasonlattal élt a balhés témákat sohasem kerülgető szerb származású német játékos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Petkovicnak sarkos véleménye van a női teniszmezőnyről
Fotó: AFP

„A női versenysorozat valóságos Szodoma és Gomora”

- mondta Petko a Sport Bildnek.

Persze nem arra utalt, hogy a WTA Tour pusztulásra ítéltetett, mint a Biblia alapján a két város, amelyeket lakói romlottsága és bűnei miatt Isten haragja sújtott. Petkovic csak azt akarta kifejezni, hogy óriási a felfordulás, a zűrzavar. Alig beszélhetünk papírformáról: egymást váltják a világelsők, tűnnek fel, majd el a tehetségek, sorjáznak a meglepetést jelentő tornagyőzelmek.

„Van egy Serena Wiilliamsünk 38 évesen, de egy Oszaka Naomink is, aki még csak 22. Bianca Andreescu meg 19. Minden összezavarodott. A férfiak mezőnyét még uralja a régi világrend: az 'öregek', mint Novak Djokovics, Roger Federer és Rafael Nadal tudják, hogyan kell nyerni, a fiatalok feljövőben vannak ugyan, de még nem képesek leváltani a régieket. Ezért még megvan a kialakult hierarchia. Ha Federerék egyszer abbahagyják, a férfiaknál is ugyanaz a fejetlenség lesz, mint nálunk”

- sorolta Petkovic.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?