KIAJOBB

Tokiói szereplésért küzd a női kézilabda-válogatott, legenda segít a kispadról

Három meccs az olimpiáért, itthon játszhat a tokiói szereplésért a női kézilabda-válogatott.
  • Szerző: SK

Mától vasárnapig hazai pályán, Győrben játszik kézilabda olimpiai selejtezőt a női válogatott. A recept egyszerű: ellenfélnek érkezik Oroszország, Szerbia és Kazahsztán, a körmérkőzés után az első két helyen kell végeznie Elek Gábor együttesének. A feladat egyáltalán nem megoldhatatlan, mivel papíron csak az oroszok lehetnek erősebbek, igaz, ellenük sem vagyunk esélytelenek.

Fotó: Getty Images

A koronavírussal küzdő, s a tornát otthonról követő Elek Gábor szövetségi kapitány semmit nem bízott a véletlenre, jól ismert játékosokat hívott be a keretbe. Saját csapatából, a Ferencvárosból 11-en érkeztek az összetartásra.

„Ez a legfontosabb hónap az évben, mivel a klubcsapatban és a válogatottban is sorsdöntő meccseket vívunk. Nem nyafogunk, nem keresünk kibúvót. Kijelenthető, kötelező, hogy kijussunk Tokióba, még akkor is, ha ez nem lesz egyszerű” – mondta korábban Elek.

A bő keretben egyetlen olyan kézis szerepel, aki szerepelt már olimpián. A siófoki Tomori Zsuzsanna 2008-ban ott volt Pekingben, a többieknek erre esélyük sem volt, mivel a válogatott azóta mindig lemaradt a játékokról.

Tomori tudja, milyen az olimpia hangulata
Fotó: MTI

„A decemberi Eb után több mindenen változtattunk a javulás érdekében. Mindannyian izgatottak vagyunk, óriási lehetőség előtt állunk. Sokunk számára mérföldkő jön a pályafutásunkban” – véli Tomori.
A csapatot a kispadról segíti a két olimpián is részt vevő Görbicz Anita. A nyáron visszavonuló győri legenda 2004-ben és 2008-ban volt a viadalom, akkor biztosan nem gondolta volna, hogy legközelebb már a szakmai stáb tagjaként, tanácsadóként utazik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?