LELKIZŐ

Megrázó sorok, az éjjel elhunyt Szersén Gyulától búcsúzik az olimpiai bajnok

A kiváló színész 80 évesen halt meg.
  • Szerző: sk

Nyolcvanesztendős korában elhunyt Szersén Gyula Jászai Mari-, és Tolnay Klári-díjas színművész. A kiváló szinkronhangként is ismert művész többek között olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Charles Bronson, William Shatner vagy éppen Paul Newman.

Évtizedekig hallhattuk őt a filmekben, Fotó: MTI

A színművésztől közösségi oldalán búcsúzott Kis Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó. A pekingi játékokon aranyérmes sportoló gyermekkora óta bálványozta Szersén Gyulát, majd amikor visszavonult az aktív sporttól, felesége a művész segítségével lepte meg őt.

„Életem legmeghatóbb pillanata volt, amikor visszavonultam a profi pályafutásomtól. Gyerekkoromban mindig David Attenborough természetfilmeket néztem. Rajongtam a magyar hangjáért, aki Szersén Gyula bácsi volt. Feleségem, a visszavonulásom napján egy kisfilmmel lepett meg a pályafutásom meghatározó élményeivel, amelynek szövegét Szersén Gyula olvasta fel. Ezt a “kisfilmet” az utolsó hazai mérkőzésem után, én a vízben a csapattársaimmal, egy teltházas lelátón a szurkolókkal együtt néztünk meg. Életem legmeghatóbb élménye volt! Köszönöm Gyula bácsi, vigyázz Magadra odafent! Mindig emlékezni fogunk Rád!” – írta közösségi oldalára a vízilabdázó, aki mellékelte is a videót, melyen az éjjel elhunyt Szersén Gyula olvassa fel az üzenetet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?