KIAJOBB

Jó kapus és jó ember: Gulácsi bőkezűségéről áradoznak a németek

Válogatott kapusunk olyat tesz, amilyet egy német játékosról el sem tudnak képzelni. Újszülötteket és állatokat ment.
  • Szerző: vav

„Képzeljük el, hogy egy német válogatott labdarúgó az összes prémiumát jótékony célra költi! Elképzelhetetlen, ugye? A magyarok kapusa, Gulácsi Péter pontosan ezt teszi”írják Németországban nemzeti csapatunk sztárjáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Minden válogatottbeli prémiumát jótékony célra fordítja
Fotó: MTI

A Bajnokok Ligájában csoportgyőztesként továbbjutott, a Bundesligában pedig a tabella első helyén telelő RB Leipzig magyar légiósa feleségével, Gulácsi-Vígh Diánával együtt elsősorban az újszülöttek sorsát viseli a szívén.

Kapusként azt tartják a németek Gulácsi Péter legnagyobb erényének, hogy koncentrált és kizökkenthetetlenül érzelemmentes. Így lett tavaly a Kicker lap osztályzatai szerint a Bundesliga legjobb játékosa, a focisták szavazatai alapján pedig a legjobb kapus. A magánéletben annál érzőbb szívű a 29 éves magyar légiós.

Megdobná az összeget az Eb-szereplés prémiuma

„Nincs ebben semmi különös. Boldog életet élek. Tizenhét éves korom óta külföldön játszom. Szeretnék visszaadni valamit abból, amit kaptam az országomtól”

– mondta Gulácsi szerényen a Dpa hírügynökségnek, amikor a bőkezű adakozásáról kérdezték.

Minden prémiumát jótékony célra költi, amit válogatottként kap. Ha Marco Rossi csapatának sikerül kivívnia az Európa-bajnoki szereplést, ez a summa a többszörösére ugorhat.

Az ifjú apuka és felesége, Diána elsősorban magyar kórházak újszülött osztályainak segítenek, már eddig is tízmilliós nagyságrendű összegekkel, illetve fontos orvosi eszközökkel.

„Jobb szeretünk konkrét orvosi berendezésekkel segíteni”

– emelte ki a magyar kapus.

Többmilliós gépektől az apró gesztusokig

Azt is elárulta, hogy személyes okai vannak a választásuknak:

„A feleségem terhessége idején volt egy szakasz, amikor nem minden ment tökéletesen. Láttuk, min kell keresztülmenniük a kisbabáknak és a szüleiknek, és hogy milyen megdöbbentően erősek az újszülöttek.”

06/23 13:28 a legnagyobb csoda az életben💙Gulácsi Dominik Zoltán🙏🏻 @dianavigh annyira büszke vagyok Rád, és mindennél jobban szeretlek Titeket. Egy nap, amit sosem felejtünk el💙💙💙 —— 06/23 13:28 the biggest miracle in life💙 Dominik Zoltán Gulácsi🙏🏻 @dianavigh I am so proud of you and I love you both more than anything. A day we will always remember💙💙💙 #babygulacsi

Kisfiuk, Dominik júniusi születése óta Gulácsiék adományoztak egy magyar kórháznak tízezer eurós (3,3 millió forint) készüléket, amely az újszülött egy csepp véréből másodpercek alatt létfontosságú méréseket végez. Egy másik gyógyintézmény tíz mobil újszülöttágyat kapott tőlük. A téli Seychelle-szigeteki üdülésük előtt pedig ellátogattak egy kórházba, ahol ajándékokkal kedveskedtek a szentestén dolgozó orvosoknak.

Kutyák a magyar, macskák a liverpooli utcákról

Gulácsi és neje elkötelezett állatvédők is. Számos állatmenhelynek segítettek már, de a lipcsei otthonukban maguk is két-két mentett kutyát és macskát tartanak.

🏔❄️🐶🦊👧🏻❤

„Mindkét kutyánk kóbor kutya volt Magyarországon, a macskáinkat pedig Liverpoolban mentettük meg az utcáról. A feleségem szeretne még több állatot, de szerintem már elértük a maximumot”

– mondta erről a korábban öt évig Angliában védő Gulácsi.

A házaspár ettől függetlenül arra is sok időt és energiát fordít, hogy akár az internetes közösségi oldalak segítségével új otthont találjanak magyarországi kóbor kutyáknak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?