KIAJOBB

Időutazáson vett részt Dávid Kornél: Jordanről mesélt volt csapattársa

A magyar kosaras ikon elárulta, valóban zsarnokként viselkedett-e az NBA legendája. Csak egyet hiányol a Jordan-sorozatból.
  • Szerző: vav

Óriási sikert aratott, rekordnézettséget hozott az ESPN csatorna Michael Jordanről szóló, Az utolsó tánc című dokusorozata. Dávid Kornél a Chicago Bullsnál testközelből élte át, milyen volt valójában az NBA-legenda.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors a sorozat láttán megkérdezte, vele is zsarnokoskodott-e.

Dávid 1999-ben szerződött a Bullshoz, de korábban az előszezonban együtt készült Jordannel is
Fotó: AFP

„Velem mindig normális volt. Valószínűleg, mert újonc voltam. Nekünk beavatási szertartáson kellett részt vennünk, ami annyit takart, hogy mi cipeltük a táskákat és szedtük össze a labdákat”

- mesélte Dávid Kornél a Borsnak, de elárulta: egy-két csapattársára valóban durván rászállt Jordan. Főleg azokra, akikről tudta, így hozhatja ki belőlük a maximumot.

Fotó: AFP

„A film kiválóan megmutatja, Jordan mennyire akarta a győzelmet. Egy edzésből is képes volt versenyt csinálni. Őt egy cél motiválta: lenyomni mindenkit.”

A dokumentumfilm láttán Dávid Kornélból előtörtek az emlékek, olyan érzése támadt, mintha visszatekerték volna az időt. Jó volt újra átélnie azokat az élményeket, amelyekről fényképeket is őriz otthonában.

#”The Last Dance” - final episodes on tonight and tomorrow!.. slim chance for me to appear next to #MJ , but never kno..😉

Csupán egyetlen dolgot hiányolt az alkotásból:

„Az előszezonból nagyon keveset mutattak. Jó lett volna, ha azokból az edzésképekből többet bevágnak, mert titkon abban reménykedtem, egy-egy kocka erejéig én is feltűnök majd”

- mondta a 48 éves exkosaras, aki a mai napig jó kapcsolatot ápol olyan bajnokokkal, mint Steve Kerr, Toni Kukoc vagy Randy Brown.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?