KIAJOBB

Hanga Ádám lányai jövőre kapnak aranyérmet

Interjú Hanga Ádámmal, aki a harmadik elveszített bajnoki döntője után sem csügged. A magyar kosárlabdázó a Barcelona tagjaként bukta el a Baskonia elleni spanyol finálét, majd a meccs után rohant is haza rég nem látott családjához.
  • Szerző: SK

Harmadszor sem jött össze az arany. Nehéz megemészteni?
„Kicsit olyan, mint amikor egy kisgyereknek összetörik a nagy álmát. Persze, rossz érzés, de minden helyzetben próbálok pozitív maradni. A koronavírus-járvány miatt speciális volt a zárás, biztos vagyok benne, hogy az eredetileg tervezett kiírásban bajnokok lehettünk volna.”

Ennyire sokat számított a semleges helyszín?
„Márciusig végig mi vezettük az alapszakaszt. Hazai csarnokban, saját közönségünk előtt a rájátszásban aligha kapunk ki. Ez a lebonyolítás mindenkinek új volt, furcsa eredmények is születtek. A Real Madrid például az elődöntőbe sem jutott be.”

Hanga Ádám
Fotó: MTI

Mennyit éreztek az utolsó hetekben a járványból?
„Spanyolországban végig szigorú előírások voltak, mi a csapattal az utolsó három hetet együtt töltöttük. Biztosan sokat fogunk hasznosítani ebből az időszakból. Nehéz volt számomra, mivel ilyen hosszú ideig még sosem voltam távol a családomtól, a feleségemmel és a lányaimmal csak videochaten beszéltünk.”

Mikor láthatja újra őket?
„A döntő után azonnal autóba ültem menedzseremmel és Budapestre indultam. Ők már hetek óta itt voltak és vártak rám. Most a feltöltődés időszaka következik, végre csak velük foglalkozhatok.”

Hangát itthon várta Sasha Isabel és Aylar

A lányainak aranyérmet ígért előzetesen. Megkapják az ezüstöt is?
„Én továbbra is az aranyat akasztanám a nyakukba, csak most úgy alakult, hogy egy év késéssel. Mindannyian azért fogunk dolgozni, hogy jövőre bajnok legyen Barcelona. Azt még nem tudjuk, hogy közönség előtt játszhatunk-e, de bárhogyan is lesz, felkészülünk bármire.”

És ezeket olvastad már?