OLDALVONAL

Odafentről szurkolt papája Hanga Ádámnak

Az előző héten hunyt el a magyar kosárlabdasztár, Hanga Ádám nagypapája. A spanyol Barcelona játékosa neki köszönheti, hogy ezt a sportágat választotta, és Európa-klasszis lett belőle.
  • Szerző: ST

Hanga Ádámot és családját kétéves korában elhagyta Egyenlítői-guineai édesapja, így magyar édesanyja és nagyszülei nevelték fel. Az apa szerepét nagypapája, Szép György vette át, aki kivitte első kosárlabda-mérkőzésére, ezt követően pedig egyengette ezen a pályán. Rengeteg időt töltöttek együtt, mindent vele beszélt meg az azóta már a kontinens egyik legjobb kosarasának számító 29 éves sportoló.

Papájának üzent az Euroliga-meccsen

Nem csoda, hogy nagyon megviselte Hanga Ádámot papája elvesztése, ami miatt klubja, a Barcelona két mérkőzését is kihagyta az előző héten: a Bayern München és a Real Madrid ellen.
Csütörtökön viszont már újra pályán volt a montenegrói Buducsnoszt elleni győztes Euroliga-meccsen (95-83), ahol a Barcelona legjobb pontszerzője lett, és saját szezoncsúcsot is dobott, 18 ponttal. Alighanem, az őt már az égből figyelő nagypapájának is akart bizonyítani Hanga, aki nagyon érzelmes képpel és üzenettel emlékezett meg.


 Mindent neked köszönhetek

– írta a fotóhoz, amelyen az ég felé néz és mutat, ezzel üzenve nagyapjának.

 

Mindent Neked koszonhetek! #alwayswithme

Adam Hanga (@hangaadamonline) által megosztott bejegyzés,

 

A nagyszülők budapesti otthonában helyezte el a trófeáit

Hanga olyannyira becsülte és szerette az édesapja szerepét betöltő Gyuri bácsit, hogy a pályafutása során megszerzett trófeákat rendre a nagyszülők budapesti otthonában helyezte el. A szezon végén talán a legértékesebb európai cím, az Euroliga-aranyérem is fővárosi vitrinbe kerülhet, ezzel szintén megköszönve papájának, hogy a földrész egyik legjobb kosárlabdázóját nevelte belőle.

Hanga Ádám egyébként április 12-én ünnepli a 30. születésnapját, amely az első lesz nagypapája nélkül. Az biztos, hogy nagyon nehéz nap lesz ez a magyar sztársportoló számára.

És ezeket olvastad már?