KIAJOBB

Csúcsmeccs Budapesten, világsztárok ellen készülnek a hokisaink

Nem mindennapi meccsel kezdi meg a felkészülést a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A csoportos világbajnokságra.
  • Szerző: Ripost

Péntek este 19 órától a 11-szeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok Svédország lép pályára Budapesten a Tüskecsarnokban. Tény, a magyar válogatottnak csak könnyebb ellenfele lesz a vb-n a skandinávoknál.

Ismét a legjobbak közé, az elitbe szeretne feljutni a magyar hoki-válogatott, ezért a felkészülést sem aprózza el. Péntek este azzal a svéd csapattal találkozik, amely két éve uralja a világot, hiszen 2017-ben és 2018-ban is megnyerte az elit vb-t. Svédország újabb budapesti fellépése a magyar hoki nagy fegyverténye, tudniillik a skandinávok két éve is Budapesten játszottak, vagyis minőségi riválisnak tartják csapatunkat - az osztálykülönbség ellenére.

Jarmo Tolvanen, a magyarok szövetségi kapitánya nem kockáztat, ezúttal is azokra a játékosokra számít, akik kiharcolták a feljutást a 2015-ös varsói divízió 1/A csoportos vb-n. A négy évvel ezelőtti csapatból 14-en vannak ott a mostani keretben. Ráadásul a 2008-as, szapporói csodatévők sem "tűntek el", abból a gárdából hárman, Benk András, Hetényi Zoltán és Vas János továbbra is tagjai a gárdának. Az újabb csodához, vagyis a feljutáshoz sokat tehetnek hozzá a rutinos hokisok.

A svédek elleni felkészülési meccset további öt barátságos mérkőzést követi a vb-ig, amely április 29-én kezdődik. Ezúttal Kazahsztán rendezi a viadalt, és a magyar csapat szokás szerint a feljutást veszi célba. Kőkemény riválisokon át vezet az út az elitbe, sorrendben Dél-Korea, Fehéroroszország, Litvánia, Szlovénia és Kazahsztán lesz a magyar válogatott ellenfele. Papíron persze egyikük sem olyan ütős, mint a mai ellenfél, a svéd válogatott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?