OLDALVONAL

Három ok: Ezért igazolhat Lipcsébe Szoboszlai Dominik

Szinte nincs olyan nap, amikor ne boronálnák össze egy újabb sztárcsapattal Szoboszlai Dominikot, a Salzburg magyar válogatott labdarúgóját. A legnagyobb esély a német Leipzigba igazolásra van, de a Real Madrid is bejelentkezhet a 20 éves klasszisért.
  • Szerző: GG

Egyre közeledik a téli átigazolási időszak, ahol jó eséllyel csapatot vált Szoboszlai Dominik, edzője, Jesse Marsch szinte biztosra veszi ezt. A Bild információ szerint a napokban egy másik tréner, a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő Zinédine Zidane hívta fel telefonon a magyar focistát, hogy a csapatához csábítsa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai neve már ezt megelőzően is felmerült a madridiak kapcsán, többször volt címlapon emiatt a spanyol sportlapokban. Ennek ellenére még mindig arra van a legnagyobb esély a Leipzighoz igazoljon, emellett több ok is szól.

Szoboszlai Dominik (jobbra)
Fotó: AFP

Házon belül marad

A Salzburg és német testvércsapata, a Leipzig között rendszeres a játékosmozgás. A lipcseiek magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is ezt az utat járta be. Szoboszlai számára tehát van követendő hazai példa. Ráadásul Gulácsi mellett Orbán Willi szintén csapattársa lenne Lipcsében.

„Függetlenül attól, hogy januárban vagy a nyáron vált Dominik, a legfontosabb az, hogy olyan helyre megy, ahol azt gondoljuk, jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb”

– mondta el Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere a Digi Sportnak.

Nem lenne akkor az ugrás

Szoboszlait az előző évadban az osztrák bajnokság legjobbjának választották, az idei szezonban is tovább szárnyal, tizennyolc tétmérkőzésén nyolc gólnál és kilenc gólpassznál jár. A Bajnokok Ligája-csoportkörében kétszer betaláló középpályás számára ugyanakkor lehet nagy ugrás lenne a világ egyik legjobb gárdájának számító Real Madrid, ahol óriási az eredménykényszer.

Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP

Több játéklehetőség

A Leipzigban rengeteg kiváló labdarúgóval kellene megküzdenie Szoboszlainak a játékpercekért, a Real Madridnál ugyanakkor világsztárok egész sorával kell felvenni a versenyt. Ebben pedig benne van, hogy kevés lehetőséget kapna első éveiben. Jó példa erre a madridiak által tavaly 63 millió euróért (21,8 milliárd forint) igazolt szerb támadó, Luka Jovic, aki csupán 208 percet kapott az idei szezonban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?