SPORT

„Ezt senki se várja el tőlem” – Kapás Bogi nem kertel, keményen odaszólt

Kapás Bogi már az olimpiára készül, nyerni akar.
  • Szerző: Ripost

Fergetegesre sikeredett az országos bajnokság az UTE csinos és nem mellesleg fantasztikus úszójának. Kapás Boglárka ugyanis olyan idővel nyerte kedvenc versenyszámát, a 200 méteres pillangót, amely optimizmusra adhat okot a közelgő nagy feladatok sikeres megoldására is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Ez most a kíváncsiságról szólt

„Virth Balázs edzőmmel arra voltunk kíváncsiak az országos bajnokságon, hogy hol is tartok a felkészülésben, és miként tudom kamatoztatni az elvégzett munkát a medencében – nyilatkozta a Metropolnak Kapás Boglárka. – Nagy öröm, hogy tényleg jól sikerült a verseny, és sikerült olyan időt elérnem, amellyel akár bármelyik világversenyen az elsők közé lehet kerülni.”

Boglárka elmondta, már nagyon jól esett neki a kis pihenő, kihasználta az alkalmat arra, hogy otthon lehessen, és még az úszással sem kellett foglalkoznia.

Egyszer mindennek vége szakad

„De semmi sem tart örökké, a pihenő már a múlté – nevetett a világbajnok, aki pontosan tudja, hogy az aranyérmeket nem adják olcsón a medencék világában. – Balázs már megkezdte a kínzásomat, igaz az elején csak lubickoltam a vízben, alig úsztam négy-ötezer métert. De mára már vissza állt a rend, és végzem a kőkemény edzéseket”.

De minden „rosszban” van valami jó, ahogy mondta, legalább most itthon vannak a fővárosban, majd csak később teszik át székhelyüket a lassan már második otthonuknak nevezhető, hódmezővásárhelyi uszodába.

Csúcsforma: majd az olimpián!

„Dolgozni kell és figyelni a formámat – jelentette ki Bogi. – Nincs könnyű dolgunk, hiszen az országos bajnokságra jó formába kerültem, de azt senki ne várja el tőlem, hogy mindvégig, tehát az olimpiáig csúcsformában leszek”.

Kapás elmondta, hogy a közeledő budapesti Európa-bajnokságra külön nem készül fel, egy állomás lesz a verseny a Tokióba vezető már nem túl hosszú, de nagyon göröngyös úton.

„Persze, ha majd a pesti Arénában felállok a rajtkőre, akkor nyerni akarok, hiszen milyen versenyző lennék, ha nem? De a formámat az olimpiára kell kihegyeznem, mert nagy álmaim vannak. Olimpiai bajnok akarok lenni. Szerintem az ellenfeleim, akik látták milyen időt úsztam az országos bajnokságon, már tudják, komolyan gondolok mindent”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?