OLDALVONAL

Élete meccse előtt megkegyelmeznek-e a magyar fociedzőnek?

Történelmet írt a Mezőkövesd, miután a címvédő Mol Fehérvárt búcsúztatva először jutott be a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. Kuttor Attila vezetőedző eltiltása miatt azonban nem biztos, hogy ott lehet a kispadon a fináléban.
  • Szerző: ST

A Mezőkövesd a hazai pályán elért 1-1-es döntetlent követően Székesfehérváron 2-2-t játszott a labdarúgó MK-elődöntőjének visszavágóján, így ott lesz a június 3-án, 20 órától kezdődő döntőben. Az odavágón azonban kiállították Kuttor Attilát, a kövesdiek vezetőedzőjét, aki kétmeccses eltiltás kapott az eset miatt. A tréner emiatt a Vidi elleni visszavágón sem lehetett ott a kispadon – Tóth Mihály másodedző irányított helyette -, de a Puskás Arénában rendezett döntőről is lemaradhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kuttor Attilát az első mérkőzésen küldték fel a lelátóra
Fotó: MTI

„Egy félreérthető mondat miatt kaptam a piros lapot, ha esetleg emiatt nem ülhetek le a kispadra a visszavágón, azt is meg fogjuk majd oldani”

– mondta el Kuttor Attila még az első mérkőzést követően az NSO Tv-nek.

Tavaly pont a Vidi akkori trénere, Marko Nikolics került hasonló helyzetbe. A szerb szakvezetőt a Debrecen elleni elődöntő első mérkőzésén küldte fel a lelátóra a játékvezető. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) két kupamérkőzésre tiltotta el, de később a fegyelmi bizottság egy mérkőzésre csökkentette a büntetését. A Vidi pedig Nikoliccsal a kispadon 2-1-re megnyerte a trófeát a Honvéd ellen.

Kuttor Attila a lelátón nézte végig a Vidi elleni visszavágót
Fotó: M4 Sport

Az MLSZ FEB a szezon hátralévő részében hetente kétszer ülésezik a fegyelmi ügyek gyors elbírálása érdekében. A Fellebbviteli Bizottság a fellebbezési kérelmeket két munkanapon belül bírálja el.

A Mezőkövesd ellenfele a Honvéd lesz a fináléban, amely tizenegyespárbajt követően búcsúztatta az MTK-t a másik elődöntőben.

És ezeket olvastad már?