SPORT

Bukás, szökés, öldöklő csata: parádés videón a Tour de Hongrie legjava

Minden fontos történés és vélemény két és fél percben. Lengyel sikert hozott a hajdúszoboszlói sprintbefutó.
  • Szerző: Ripost

A lengyel Jakub Mareczko nyerte vasárnap a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, Debrecen és Hajdúszoboszló közötti szakaszát – jelentette az MTI. A vasárnapi szakasznak 113-an vágtak neki a cívisvárosban: az esztergomi etapot nem fejezte be többek között a magyar válogatottból Dina Dániel és Istlstekker Zsolt, valamint a csíkszeredai Team Novákból Wermeser Zsombor és a székely Novák Károly Eduárd. Az esztergomi célegyenesben bukott lengyel Kamil Maleckit kiengedték a kórházból, a kulcscsontja az első feltételezésekkel ellentétben nem tört el, és vállalta a debreceni rajtot, ám végül nagyjából hatvan kilométer megtétele után feladta a versenyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A Hajdúszoboszlóig tartó 158 kilométeren 565 méter szintkülönbség várt a mezőnyre a vasárnapi hőségben. Hajdúböszörmény és Balmazújváros megkerülésével visszatértek Debrecenbe a kerekesek, hogy egy kör után Hajdúszoboszló felé vegyék az irányt. Ezúttal mezőnyhajrá döntött a fürdővárosban, a sprintben Mareczko bizonyult leggyorsabbnak.

A célegyenesre fordító kanyar előtt többen buktak.

A mezőnyre hétfőn a Karcag és Nyíregyháza közötti 182 kilométeres sík, 516 méter szintkülönbséget tartalmazó etap vár a 826 kilométer össztávú 41. Tour de Hongrie-n.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?