SPORT

Gera visszatért a Fulhamhez, meglepő volt a fogadtatás

Legenda, hatalmas magyar: így fogadták Angliában a Fradi veteránját. Óriási ünneplést kapott, és ez még nem minden...
  • Szerző: vav

Visszatért régi sikerei helyszínére Gera Zoltán. Jelenlegi csapata, a Ferencváros téli szünetét kihasználva a 38 éves futballista kilátogatott a Fulham keddi bajnoki mérkőzésére.

 

Fulham Football Club (@fulhamfc) által megosztott bejegyzés,

 

Csodálatos volt viszontlátni, Zolly! Reméljük, élvezted a meccset

– köszöntötte Instagram-oldalán a Fulham.

A szurkolók tapsa közepette a pályára kísért magyar focistát nem csak a Craven Cottage közönsége ünnepelte. Az internetes hozzászólók százával lelkendeznek, a klub legendájaként emlegetik Gerát, aki 2008-tól három évig szolgálta a csapatot.

Sőt, az imádatára jellemző: meglepő módon többen azt szorgalmazzák, hogy a klub újra szerződtesse hajdani légiósát, aki erőssége volt a 2010-es Európa-liga-döntőig (1-2 az Atlético Madrid ellen) menetelt Fulhamnek. Az angol kiscsapat akkor többek között a Baselt, a Sahtart, a Juventust, a Wolfsburgot és a Hamburgot is legyőzte.

Az azóta az angol másodosztályba zuhant londoniak most 4-1-re kiütötték a vendég Ipswich Townt, ezzel 26 forduló után a Championship 10. helyén állnak. Az éllovas Wolverhampton mögött 22 pont a hátrányuk, a másik feljutó helytől (Derby) 10, a rájátszást jelentő 6. helytől (Leeds) viszont csak 4 pont a távolság.

Angliai körútja során egyébként Gera ellátogatott másik szigetországi exklubja (2004-2008, majd 2011-2014), a West Bromwich Albion szilveszteri Premier League-meccsére is. Ott is szerencsét hozott, hiszen a 6. helyezett Arsenal csak 1-1-re volt képes az utolsó előtti (19.) WBA otthonában.