KIAJOBB

A magyar sportlegenda 91 évesen is a lelátón szurkol

Nehéz helyzetben van a magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután egy győzelemmel és két vereséggel áll a csoportjában a horvátok elleni mai, budapesti mérkőzés előtt.
  • Szerző: ST

A magyar röplabda legendája, a 91 esztendős Dr. Kotsis Attiláné szerint a nemzeti csapat ennél jóval többre lenne képes, az eddigi rossz szereplés a belga szövetségi kapitánynak, Jan De Brandtnak is köszönhető.

Dr. Kotsis Attiláné és Jan De Brandt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

 

„Eddig is meglepett, hogy miket csinált a szövetségi kapitány. Az Eb előtti utolsó három hétben még nem tudta, mi az első hatosa. Hónapokig turnézott a válogatott a torna előtt, a kapitány azt mondta, hogy ez egy modern dolog, nem akarja, hogy kiégjenek a játékosok. Valóban nem égtek ki, csak leégtek”

– mondta -nak Dr. Kotsis Attiláné, aki három olimpiára vezette ki a magyar válogatottat, és több Eb-érmet is nyert szövetségi kapitányként.

Kotsis Attiláné a mai, horvátok elleni találkozón is ott lesz a lelátón. A szakmai tanácsaival biztosan sokat tudna segíteni a nemzeti csapatnak, azonban Jan De Brandt nem kérte meg erre.

„A kapitány nem kért tőlem segítséget, pedig angolul és németül is elég jól tudok. Én nem kényszeríthetek senkire se tanácsot. Jan De Brandt nagyon kedves volt volt velem mindig, de egyszer sem kérdezte, hogy mégis, mit tudok a magyar játékosok lelkivilágáról”
– folytatta Kotsis Attiláné.

A magyar válogatott ma 18 órától játszik Horvátország ellen a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?