SHOWBIZ

Szerző Ripost

1 hónapja

Hamarosan kiderül, ki lesz a Séfek séfe újabb győztese

Utolsó hetéhez érkezett hétfőn a verseny.

Szerző Ripost

Már csak napok kérdése és kiderül, ki nyeri el idén a Séfek séfe címet, a vele járó tízmillió forintos fődíjat és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik leghíresebb séf iskolájában. Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor 6-6 fővel induló csapata már a felére fogyatkozott, de közülük is csak egy lehet a legjobb.

Fotó: Bors

Az egyre keményebb csapatversenyek után, csütörtökön egy kétfordulós elődöntő, pénteken pedig egy maratoni döntő vár a séfek tanítványaira. Az elődöntőbe csak hat versenyző jut be, ahol a műsor séfjei már nem segíthetnek csapattagjaiknak. Az elődöntő elején az első feladat előtt az is kiderül, milyen jelentősége van az addig gyűjtögetett Nap Séfe kitűzőknek – írja a TV2.

Az első kör után Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András vakon kóstolja és értékeli az eléjük tálalt fogásokat. 3 vendég kóstoló is érkezik a segítségükre, a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő női alakjai közül: Mautner Zsófi, Tischler Petra és Maki Stevenson személyében. A nap végére pedig három séf-jelölt számára véget ér a küzdelem, és kialakul a döntős mezőny.

A döntőben kétórás feszített munka vár a versenyzőkre. Három fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A séfek séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfjei döntenek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!