RIPOSTER

Veronai busztragédia: Szívszorító videó készült az emlékdalhoz

Bornai Tibor szerzeménye emlékét őrzi azoknak, akik már nincsenek, vagy nem lehetnek velünk, de mégis bennünk élnek. Ilyen az a 17 ember is, akik elhunytak a veronai busztragédiában, róluk, nekik és a hozzátartozóiknak szól a dal.
  • Szerző: RIPOST

Elsőként számolt be a %% arról, hogy a veronai buszbalesetben elhunyt gyerekek szülei felkérésére dalt írt Bornai Tibor ’Nélküled, veled’ címmel. A szívszorító szerzeményt a tragédia évfordulóján mutatták be élőben, januárban.

Csendben a zongora elé ültem, nem beszéltem senkivel. A belső hangomra volt szükségem, hogy át tudjam érezni, milyen, ha valaki örökre elveszíti a gyermekét

- mondta a KFT együttes zenésze, akinek a műve a veronaiakról szól, de mindazokhoz is, akik akár tragikus, akár más körülmények között elvesztett szeretteivel élik mindennapjaikat.

A dal klipje a napokban készült el fiatal színészek és Karinthy Vera közreműködésével.

Emlékét őrzi azoknak, akik már nincsenek, vagy nem lehetnek velünk, mégis bennünk élnek...

– írta az énekesnő.

Mint ismeretes, a busztragédiában összesen 17-en, köztük a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárok, kísérőtanárok vesztették életüket. Veronában már a negyedik bírósági tárgyalásra készülnek, ahol többek között a sofőr az egyik vádlott, akit akár 18 évre is lecsukhatnak. A legfrissebb lapértesülések szerint most azzal védekezik, hogy nem is ő vezette a buszt, ám ez még nem bizonyított. Nálunk egyelőre csak azt az üzemorvost gyanúsítják, aki bár tudott a buszvezető alvászavaráról, mégis adott engedélyt a munkára. Ha beigazolódik az ő bűnössége, maximum egy évet kaphat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?