RIPOSTER

Tündéri, ez a kutyus segíti a magyar mentősök munkáját

Mindenki imádja a kis Szikrát, amit egy autó csomagtartójából mentettek ki másfél évvel ezelőtt. Most ő segít az embereknek.
  • Szerző: Doris

Nem mindennapi segítséget kapott az Országos Mentőszolgálat Szikra, az aprócska termetű, de annál nagyobb szívű kutya személyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Országos Mentőszolgálat

A nehéz sorsú négylábút hat hetes korában egy bezárt csomagtartóból mentették meg másfél évvel ezelőtt, azóta az Állatmentő Sereg viseli gondját és már öt műtéten is át kellett esnie csontbetegsége miatt. Ám mivel annak idején az emberek segítettek rajta, most viszonzásképp ő segít az embereken. Története tavaly kezdődött, amikor Szikra egy babán kipróbálta az újraélesztés alapjait.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

„Tavaly az állatmentők is részt vettek az Országos Mentőszolgálat Hősképzésén, ahol Szikra kutyus egy babán azonnal kipróbálta az újraélesztés alapjait, az ott készült fényképek pedig bejárták a sajtót, ezernyi szeretetteljes visszajelzést produkálva. Innen származott az ötlet, hogy a kutyus segítségével mutassuk be azokat a mentőfelszereléseket, eszközöket, amik megismerése csökkentheti a sokakban élő félelmet az orvosi beavatkozásokkal kapcsolatban. Szikra kutyus képes bemutatóit a mentők közösségi oldalain mostantól hétről-hétre nyomon követhetik felnőttek és gyermekek egyaránt” – nyilatkozta a -nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?