RIPOSTER

Teréz körúti robbantás: meglepő titokra derült fény

Részletesen mesélt fia gyermekkoráról a merénylet feltételezett elkövetőjének apja, aki a mai napig biztos benne, hogy nem gyermeke a tettes.

Szörnyű napokat él át az a férfi, akinek a fiát gyanúsítják a Teréz körúti robbantás elkövetésével.

Karmacs egykori polgármestere ez idáig nem nyilatkozott a sajtónak, ám a napokban megtörte a csendet és részletesen mesélt fia gyermekkoráról.

Ahogy őt ismerem és ahogy neveltem, ahogy eddig megnyilvánult, abból azt olvasom ki, hogy ő vagy rossz időben rossz helyen volt, vagy nem tudom, milyen módon, de ráterelődött a gyanú

- mondta a Zalai Hírlapnak a férfi, aki kitért arra is, hogy miből tudott fia egy házat venni Homokkomáromban, ahol végül házkutatást tartott, és robbanószert is lefoglalt a Terrorelhárítás.

Rendszeresen kapott zsebpénzt, születésnapra, névnapra, karácsonyra is általában azt kért tőlünk, ezen kívül öt és fél év elmaradt ajándékpénzeit kapta meg a nagyszüleitől-rokonaitól. Már korábban elkezdte a spórolást, majd folytatta. Eladta játékait, fenyőtobozt gyűjtött eladásra, segített kertészkedni a szomszédnak is... Már itthon, a szakiskolai évek alatt is kapott pénzt a gyakorlati munkáért

- árult el további meglepő titkokat fia gyerekkoráról az édesapa.

Előzetesben a gyanúsított, fellebbez az ügyvéd

Ahogy a %% is beszámolt róla, a bíróság további 90 nappal hosszabbította meg a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Az ítélet viszont nem jogerős.

Természetesen fellebbezni fogunk a védencemmel, indítványozom a szabadlábra helyezését. A hét végén dönthet a másodfokú bírói tanács az előzetes letartóztatásról

- mondta a %%-nak dr. Brunner Tamás, a feltételezett elkövető ügyvédje.

Ahogy a %% is beszámolt róla, szeptember 24-én az esti órákban két rendőr súlyosan megsebesült, amikor felrobbant egy házi készítésű szögbomba a Teréz körúton. Papp Károly országos rendőrfőkapitány még korábban, egy sajtótájékoztatón közölte: klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz. A robbantás feltételezett elkövetőjét a TEK Keszthelyen, egy Balaton-parti parkolóban fogta el október 19-én, azóta előzetes letartóztatásban van.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?