RIPOSTER

Kitudódott: így él a börtönben a legkegyetlenebb magyar gyilkos, Muki

A fiatal férfi még csak 14 éves volt, amikor Makó mellett felfoghatatlan tettét elkövette egy akkor 18 éves lány ellen.
  • Szerző: Ripost

Már szabad emberként köztünk járhatna a hazai kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűnözője, a 13 éve rács mögött ülő, Muki névvel elhíresült 27 éves K. András, ha most a bíró feltételesen elengedte volna.

Az elítéltek sorsáról döntő bíró azonban úgy határozott, nem engedi ki kedvezménnyel, nem helyezi feltételesen szabadlábra, így a 18 éves Pénzes Henrietta kegyetlen gyilkosa továbbra is a börtönben marad. Ügyét azonban idén ősszel újra előveszik majd.

A gyilkos 2006-ban Makó mellett megerőszakolta, majd egy fához kötözve felgyújtotta Henriettát. A bűncselekmény idején mindössze 14 éves K. motorral a városba hajtott, benzint vett, meggyújtotta, aztán pedig a sorsára hagyta védekezésre képtelen áldozatát. Henriettának még volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabadítsa magát, és addig szaladt, míg segítséget kért egy hagymaszedőtől. A lány életéért hetekig küzdöttek az orvosok, de huszonegy nap múlva meghalt.

A kegyetlen gyilkosnak az első években sok balhéja volt a rácsok mögött: többször összeverekedett a cellatársaival. Idővel azonban lenyugodott. Iskolába járt, szabadidejében pedig nagyrészt testépítéssel foglalkozik. A Blikk úgy tudja, hogy K. Andrásnak a bíró ítélete nem szegte kedvét, sőt, elhatározta: mindent megtesz, hogy idén novemberben kiengedjék.

A lap információi szerint a férfi a fegyházban konyhai munkát végez, az általános iskolai tanulmányait pedig már befejezte. Az anyja pár éve meghalt, Muki azonban nem maradt látogató nélkül: lánytestvére jár a beszélőkre a börtönbe, aki azt is megígérte neki, hogy a szabadulása után segít munkát találni. K. András tényleges börtönbüntetése 2021-ben járna le. Pénzes Henrietta nagymamája a lány halála óta mindennap kimegy a temetőbe, mert megnyugvást csak az unokája sírjánál talál.

"Arra a pár percre megnyugszom, ilyenkor úgy érzem, újra a kisunokámmal vagyok. Még ennyi év után sem enyhült az a fájdalom a szívemben, amit Heni elvesztése okozott. A gyilkosát soha nem szeretném látni, remélem, még sokáig a börtönben marad. Ha én dönthettem volna a sorsáról, sokkal többet kapott volna, mint 15 év" – mondta az asszony.

K. András a büntetőeljárás alatt öt különböző vallomást tett, ebből a bíróság arra következtetett, hogy szavahihetetlen, majd végül 15 évet kapott. Nagykorúsága óta Muki a büntetését fegyházban tölti.

És ezeket olvastad már?