RIPOSTER

Itt a bizonyíték: Mégis létezik a Kék Bálna öngyilkos kihívás

Eddig egyetlen esettanulmány sem készült a Kék Bálna nevû öngyilkos internetes játék létezéséről, ám az All India Intézet orvosai most több ilyen esetet is regisztráltak.
  • Szerző: RIPOST

Különleges tanulmány jelent meg az Asia-Pacific Psychiatry nevű orvosi szaklapban: korábbi esetek leírásával támasztják alá, hogy valóban létezik és szedi áldozatait a Kék Bálna nevű öngyilkos kihívás. Ahogy a %% már többször felhívta a figyelmet, az interneten terjedő játék lényege, hogy 50 feladat után a kihívás résztvevője öngyilkos legyen, addig pedig mindenképp kárt tegyen magában.

Az indiai tanulmányban megemlítenek egy esetet, amikor egy diák az apjával járt az intézet viselkedési klinikáján.

A Facebookon kapta a linket a játékhoz, amit végül a telefonjára telepített. A játék ikonja nagyon hasonlított egy bálnára, ekkor már gyanússá vált a történet

– írta az egyik orvos, aki szerint az applikáció több személyre szabott feladatot adott a fiúnak, amiket ő el is végzett.

Órákon át állt egy háztetőn, karcolta a karját, végül öngyilkos akart lenni

– számolt be dr. Balhara.

Bár a magyar hatóságok kategorikusan cáfolták, hogy létezik a Kék Bálna kihívás, a RIPOST% két áldozatot is talált, akiknek a halála az öngyilkos játékhoz köthető. Az indiai tanulmány pedig ugyancsak azt erősíti meg, hogy sajnos egyre többen csatlakoznak az öngyilkos kihívásoz.

Dr. Balhara, a pszichiátria egyetemi docense szerint is fontos, hogy az emberek tudjanak a játékról, a szülők pedig észrevegyék a gyerekeken a jeleket.

A fiúval történtek megerősítik a játék létezését

– mondta a szakember.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?